LOKALNI STOŽER

Španjolac je ipak imao vrlo valjan razlog za doći u Istru. Poznato je i tko je druga zaražena osoba na Poluotoku. RAVNATELJICA BOLNICE IRENA HRSTIĆ: U ISTRI JE POČEO DRUGI VAL

| Autor: Chiara BILIĆ
(M. MIJOŠEK)

Konačno je poznato kako je Španjolac, prvi zaraženi u Istri nakon 23 dana bez novih slučajeva, došao na Poluotok.

Naime, kako je objašnjeno na današnjoj pressici istarskog Stožera - njegova supruga je državljanka Republike Hrvatske. I upravo ona je druga zaražena osoba, koja je ustanovljena danas. 

Oboje su došli letom preko Franfurta u Zagreb 2. svibnja. Inače je na tom letu i letu dan kasnije ukupno bilo 10 Istrana i svi su u samoizolaciji, a bolesni su jedino Španjolac i žena. Dakle, nema straha za epidemiološko stanje u Istri.

"Slučajevi od jučer i danas su nas vratili u realnost. Ali nije istina da je Španjolac turist, kako su neki pisali. On ima status u RH, žena mu je državljanka, on ima dvije domovine. Prvo smo utvrdili da je pozitivan on, koji je imao simptome, a kasnije da je pozitivna i žena", rekao je Dino Kozlevac, načelnik Stožera.

Ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić rekla je da smo sada "opet na početku".

"Počeo je novi val, ali nadam se da će biti mali", rekla je Hrstić. Ponovila je da i za slučaj većeg broja zaraženih nema straha jer postoji plan B.  


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum