SUSRET

Sjećanje na davne školske dane krajem pedesetih godina: OKUPLJANJE PRVIH MATURANATA BUJSKE GIMNAZIJE

| Autor: Luka JELAVIĆ
Maturanti prve četiri generacije bujske gimnazije (L. JELAVIĆ)

Maturanti prve četiri generacije bujske gimnazije (L. JELAVIĆ)


Tradicionalno se susreću ispred zgrade tadašnje i sadašnje gimnazije u kojoj su, nakon izgradnje, bili među prvim učenicima * Četvrta generacija bila je najbrojnija, gimnaziju je 1960. godine završilo 16 učenika

Vrijeme i godine čine svoje, sve ih je manje, pa su nekadašnji maturanti prve četiri generacije bujske gimnazije odlučili da se okupe i zajednički obilježe godišnjice koje se pamte. Okupljaju se svake godine, dođu oni koji su bliže i koji mogu.

Tradicionalno se susreću ispred zgrade tadašnje i sadašnje gimnazije u kojoj su, nakon izgradnje, bili među prvim učenicima. Iz prve generacije od 14 bujskih maturanata koji su gimnaziju završili 1957. godine, na susret je došao samo Armando Degrassi. Još su živi, ali su bili spriječeni doći, Stjepan Stipe Pečanić i Marino Papo. Godinu dana kasnije gimnaziju je završilo 12 učenika, a na ovogodišnji susret došli su Celestin Gasperini, Drago Jerman, Irma Šorgo (sada Sulimanec), te Livija Krbavčić Totman koju sigurno pamte brojne generacije buzetskih učenika, među njima i aktualni župan Valter Flego.

Iz generacije koja je maturirala 1959. godine, dakle prije ravno šezdeset godina, na susret su došli samo Marko Martinčić i Ecio Kozlović. Toj je generaciji pripadao i veliki bujski i istarski rukometaš Bruno Ćiro Sirotić, kao i ugledni stomatolog, pokojni Danilo Legović. Prije šest desetljeća maturiralo je samo deset gimnazijalaca.

Četvrta generacija bila je najbrojnija, gimnaziju je 1960. godine završilo 16 učenika, među njima pet djevojaka, od kojih su danas tri žive. Na zajednički susret u Buje došli su, od desetero živih, Franko Vivoda, Klaudio Sinković, Marino Diminić, Elvino Jurjević, Silvano Prodan, Bruna Šepić Špoler i Sonja Babić - Sušanj. Ovoj generaciji pripadali su poznati automobilistički as Đani Šverko i vrsni rukometaš Aldo Tomažić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini