SJEDNICA ISTARSKOG STOŽERA

SEZONA JE NEVREMENA, OBILNIH OBORINA I POPLAVA: Načelnik Dino Kozlevac pojasnio koliko je Istra spremna za ove izazove

| Autor: Marcello ROSANDA
Dino Kozlevac i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Istarske županije Denis Stipanov (Snimio Milivoj Mijošek)

Dino Kozlevac i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Istarske županije Denis Stipanov (Snimio Milivoj Mijošek)


Istra je spremna na poplave i nevremena, zaključak je današnje 30. sjednice istarskog Stožera civilne zaštite, na kojoj se raspravljalo o sustavu zaštite od nevremena i obilnih oborina, medijima se obratio prvi čovjek Stožera Dino Kozlevac.

"Na količinu kiše ne možemo utjecati, klimatske promjene su uvijek prisutne, a problemi s nevremenima sve su veći, pogotovo na području doline Mirne.

Hrvatske vode su odradile pojedine tehničke intervencije na području Dragonje i Mirne, ali i u Raši. Puno se gradi i intervenira u prostoru, zadire se u prirodu, pa se, između ostalog, javlja problem klizišta na terenu", napominje Kozlevac i ističe da je sustav zaštite dobro pripremljen.

U pripravnosti su sve vatrogasne postrojbe, komunalna poduzeća i sve službe koje mogu sudjelovati u saniranju posljedica od poplava i nevremena.

"Istra ima sustav koji djeluje i sve su službe spremne. Sveukupno se radi o tri tisuće pripravnih ljudi. Probleme, naravno, možemo uvijek očekivati uslijed klimatskih promjena. Osim Covida, postoji još mnogo ugroza za ljude, životinje i imovinu", naglašava Kozlevac.

Sjednici Stožera prisustvovali su i predstavnici Hrvatskih voda, Vodovoda, te načelnici područnih Stožera civilne zaštite, uz pripadnike dijela istarskog Stožera zaduženi za spomenutu problematiku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of