U BUZETU UKUPNO 472 UČENIKA

Sanira se škola u Lanišću, osnovci na nastavu u zgradu Općine

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Obnavlja se krov škole u Lanišću (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Obnavlja se krov škole u Lanišću (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Početkom nastavne godine započinje rekonstrukcija krova na školskoj zgradi u Lanišću, a osnovci, četiri učenika prvog i drugog razreda, sele u zgradu Općine Lanišće, u privremenu učionicu 

U školske klupe u ponedjeljak će sjesti 472 osnovaca istarskog sjevera od toga 56 prvašića, koliko će ih u novoj školskoj godini polaziti Osnovnu školu Vazmoslav Gržalja, matičnu školu Buzet i područne škole Roč, Vrh i Lanišće. Najveće promjene nova školska godina donosi laniškim osnovcima koji će na nastavu umjesto u svoju školsku zgradu u Lanišću, krenuti u prostor Općine Lanišće. 

Investicija je vrijedna oko 300.000 kuna 

- Početkom nastavne godine započinje rekonstrukcija krova na školskoj zgradi u Lanišću, a osnovci, četiri učenika prvog i drugog razreda, sele u zgradu Općine Lanišće, u privremenu učionicu. Očekuje se da će radovi biti gotovi do 15. listopada. Investicija je vrijedna oko 300.000 kuna, a sredstva su osigurali Istarska županija, HT i T- Com kao suvlasnici zgrade. Krov je u izrazitom lošem stanju i postojala je opasnost da se uruši u učionice, izjavila je ravnateljica Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" Jadranka Bartolić Muzica.

Na istarskom sjeveru ove je školske godine više učenika tako će u matičnoj školi Buzet po prvi puta nakon dugo godina umjesto dva, biti tri peta razreda. Područna škola Vrh ponovo će imati samostalna odjeljenja u višim razredima, osim jedne kombinacije u višim i naravno dvije u nižim. U Područnoj školi u Vrhu zaseban je tako peti i sedmi razred, a kombinacija u višim razredima je šesti i osmi razred. 

Produženi boravak i školska marenda 

U matičnoj školi u Buzetu prvi dan nastave za učenike od drugog do osmog razreda je ponedjeljak, a nastava počinje u 8.10 sati. Prvog školskog dana nije potrebno donositi knjige. Autobusi za povratak učenika kućama u ponedjeljak kreću ispred škole u11 sati, a od utorka će voziti po uobičajenom redu vožnje, prvi u 12.40 sati, drugi u 13.30 sati, a linija za Prodane i Krušvare u 14.30 sati.

Učenicima u Područnoj školi Vrh nastava počinje u ponedjeljak u 7.45 sati, a u područnim školama u Roču i Lanišću u 8.15 sati i tog je prvog dana skraćena.

Za učenike koji ove školske godine prvi puta sjedaju u školske klupe u matičnoj školi u Buzetu bit će organiziran svečani prijem u prvi razred u ponedjeljak u 18 sati. Produženi boravak za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda počinje u ponedjeljak, a učenike prvog razreda u utorak. Marenda za sve osnovce matične škole koji će uzimati marendu u školskoj kuhinji kreće od 15. rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater