poziv

ROVINJ: ZA ZAINTERESIRANE "VRTLARE" Uz malo sreće, do zemlje za uzgoj povrća, jagodičastog voća, cvijeća i začinskog bilja za vlastite potrebe

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
ilustracija

Nakon samo tri dana od usvojene odluke s Gradskog vijeća, vezane za projekt "Gradski vrt" od jučer je otvoren i javni poziv za zainteresirane "vrtlare". Svi koji to žele, uz određene uvjete koje propisuje Grad u čijem je vlasništvu i pet tisuća hektara poljoprivredne površine na predjelu Gripola mogu se, zaključno s 5. lipnjem prijaviti na javni natječaj i, uz malo sreće, dobiti pravo korištenja 50 četvornih metara zemlje potrebne za uzgoj povrća, jagodičastog voća, cvijeća i začinskog bilja za vlastite potrebe.

Dodajmo i da cijena četvornog metra iznos kunu na godinu, (odnosno 50 kuna godišnje) i da je vrtne parcele, kojih sveukupno ima 65, moguće uzeti na korištenje dvije godine, i uz mogućnost produženja roka. Spomenimo i da pravo prvenstva za dobivanjem gradskog vrta imaju osobe s prebivalištem u Rovinju, odnosno one koje nemaju u vlasništvu obradive površine. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum