U PROSTORIJAMA GRADA

ROVINJ: Održan prijem za strijelkinju Zlatku Hlebec

| Autor: Aletta BRATONI
(Grad Rovinj)

(Grad Rovinj)


Ovog je petka u prostorijama Grada Rovinja upriličen svečani prijem za strijelkinju Streljačkog kluba Rovinj, Zlatku Hlebec, koja se s prvenstva Hrvatske u sportskom streljaštvu u disciplini zračni pištolj seniorke u Rovinj vratila „okićena“ brončanom medaljom.

„Uvijek smo ponosni kada netko od naših sportaša postigne određeni rezultat, kada donesu medalje i odličja u naš grad, ali smo ponosni i na sve one koji se trude, ali u nekom trenutku ne uspiju doći do postolja. Ova nas brončana medalja posebno veseli jer su sportaši Streljačkog kluba Rovinj nakon dugi niz godina ponovno na pobjedničkom postolju na prvenstvu Hrvatske“, ovom je prilikom izjavio gradonačelnik Grada Rovinja, Marko Paliaga.

Inače, Zlatka Hlebec streljaštvom se počela baviti sa samo devet godina. Prelaskom s discipline zračne puške u onu zračnog pištolja, započela je, kako navodi, njezina karijera.

„U jednom sam je trenutku ovjekovječila stepenicom više završivši Kineziološki fakultet za trenera. To mi je uvelike pomoglo pri samostalnim treninzima, kao i kod treniranja mladih“, ispričala nam je Hlebec koja, priznaje, voli sve što joj streljaštvo pruža.

Osim što se s prvenstva Hrvatske vratila s broncom, prošle je godine osvojila finale Kupa Hrvatske, a na istome događanju 2018. godine osvojila je srebrnu medalju, što joj posebice znači jer se odvilo upravo u Rovinju.

Plan joj je, otkriva, baviti se još mnogo godina streljaštvom, kao i biti članicom reprezentacije. Upravo su sada pred njom pripreme za Europsko prvenstvo u Osijeku, nakon kojih će Izvršni odbor odlučiti o sastavu reprezentacije. Hlebec vjeruje kako će, kao što je to dugi niz godina dosad, i sada uspjeti biti članicom ove ekipe.

„S obzirom na izazovnu godinu, kako prošlu tako i ovu, s vrlo malo natjecanja, odnosno nedostatak onih većih i najznačajnijih, nema dvojbe kako je Zlatka postigla izniman uspjeh. Siguran sam kako je odlična kandidatkinja sa sjajnim rezultatima i nadam se da neće izostati njezin nastup na Europskom prvenstvu“, izjavio je Moris Popović, predsjednik Streljačkog kluba Rovinj, ujedno i tajnik Streljačkog saveza Istarske županije i vršitelj dužnosti direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza.

U ime Sportske zajednice Grada Rovinja, Roberto Krevatin je na spomenutom uspjehu čestitao svim prisutnima: samoj strijelkinji, njezinom treneru Goranu Matoševiću, kao i Morisu Popoviću.

Spomenimo također kako je ovaj uspjeh za Grad Rovinj utoliko više značajan jer se pokazalo, kako navodi gradonačelnik, da se ulaganje u sportsku infrastrukturu isplati, odnosno da rezultira izvrsnim sportašima i njihovim iznimnim uspjesima.

Naime, pri kraju je izgradnja streljane na Turnini, projekt u iznosu od 2 i pol milijuna kuna. Građena je u nekoliko faza, a njezino se dovršenje očekuje kroz sljedeća dva mjeseca.

„Bit će to streljana koju će moći koristiti ne samo sportski klubovi, već i gosti, ali i policija, vojska i zaštitarske tvrtke kojima će ovo također biti dobro vježbalište“, veli gradonačelnik Paliaga.

Važnost ovog projekta naglasio je i Moris Popović:

„Grad Rovinj-Rovigno prepoznao je potencijal ovdašnjeg Streljačkog kluba i njegovih strijelaca, što je prije nekoliko godina i dokazao započevši ovaj značajan projekt u suradnji s rovinjskom Sportskom zajednicom i samim klubom. Nakon prvih nacrta i svih faza dokumentacije, započelo je s ovom dugogodišnjom investicijom u dogradnju i rekonstrukciju streljane na Turnini“, navodi i dodaje kako se nadaju da će u što kraćem roku moći u novom prostoru početi s intenzivnijim treninzima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini