Radovi na poluotoku Muccia

ROVINJ: Obnavlja se šetalište u park-šumi oko bolnice

Predviđeno trajanje radova je 150 dana, dok vrijednost radova iznosi 1.106.096 kuna. Obnovit će se staze i šetnice te ograde na stazi, postaviti novi koševi za otpad i klupe, kao i informativne table

| Autor: Glas Istre
 Punta Muccia

Punta Muccia


Ovog su tjedna, uvođenjem u posao tvrtke Benčić d.o.o. iz Rovinja, započeli radovi na obnovi i revitalizaciji dijela parka oko bolnice "Martin Horvat" pod nazivom Punta Muccia. Naručitelj radova je Javna ustanova Natura Histrica iz Pule. Predviđeno trajanje radova je 150 dana, dok vrijednost radova iznosi 1.106.096 kuna. Obnovit će se staze i šetnice te ograde na stazi, postaviti novi koševi za otpad i klupe, kao i informativne table.

Radovi se provode u sklopu operacije 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ iz podmjere 8.5 „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ iz Programa ruralnog razvoja. JU Natura Histrica i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) potpisali su Ugovor o financiranju spomenutog projekta, u visini od 702.562 kuna.

Park-šuma Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” nalazi se na poluotoku Muccia smještenom sjeverno od grada Rovinja. Kompleks Specijalne bolnice „Martin Horvat“ ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra. Poluotok Muccia, prema Upisniku zaštićenih područja, spada u značajni krajobraz “Rovinjski otoci i priobalno područje” kojim se obuhvaćaju svi naseljeni i nenaseljeni otoci, kao i uže priobalno područje.

Obnova i revitalizacija provest će se kroz uređenje postojećih staza i šetnica - rekonstrukcija izvornih staza i šetnica, niveliranje tla po potrebi, minimalno proširivanje radi usklađivanja sa suvremenim standardima i prilagodbe potrebama ciljanih korisnika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum