RADOVI SE NASTAVLJAJU

ROVINJ: Bazenski kompleks bi trebao biti dovršen već u prvoj polovici 2022.

| Autor: Glas Istre
(Grad Rovinj)

(Grad Rovinj)


Rovinjski zatvoreni bazenski kompleks je u par mjeseci već započeo poprimati svoje konture. Gradilište projekta posjetio je gradonačelnik Marko Paliaga u pratnji zamjenika gradonačelnika Davida Modrušana i direktora gradskog poduzeća Valbruna sport Branka Rajka.

Do kraja svibnja izvršeno je tako 25 posto ugovorenih radova. Trenutno su radovi u fazi zatvaranja objekta i završetka grubih građevinskih radova, a izvode se i radovi na priključnoj infrastrukturi zgrade bazena. Dovršene su također i armirano betonske ploče terapijskog i sportskog bazena te stubišta koji vodi do podruma. 

Dvorana za vježbanje i elektroterapiju 

- Zadovoljni smo dosadašnjom dinamikom radova te računamo da ukoliko se i dalje sve bude odvijalo po planu kompleks bi trebao biti dovršen već u prvoj polovici 2022., izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Time će rovinjski građani i sportaši dobiti veliki natkriveni gradski sportski bazen dimenzija 33 x 25 metara, izgrađen prema najnovijim tehnološkim i sigurnosnim standardima, te jedan terapijski bazen veličine 12,6 x 6 metara, kao i dvorana za vježbanje i elektroterapiju za potrebe Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat". 

Prostor za trening rovinjskim plivačima 

Izgradnja bazenskog kompleksa u okrugu Specijalne bolnice "Martin Horvat" predstavlja jedno od najvećih lokalnih projekta te je pokrenut s ciljem osiguravanja adekvatnog prostora za trening u zimskim mjesecima rovinjskim plivačima i vaterpolistima, kao i omogućavanja zdravstvene usluge po najvišim i najsigurnijim standardima. Radovi su započeli koncem prošle godine te podrazumijevaju investiciju od oko 60 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter