POREČ

Rasprava na Sajmu kampova u talijanskom Riminiju: ISTRA I TOP CAMPING POREČ - DOBRI PRIMJERI POSLOVANJA U DOBA PANDEMIJE

| Autor: Duška PALIBRK
Poseban je dio posvećen razvoju glampinga (D. ŠTIFANIĆ)

Poseban je dio posvećen razvoju glampinga (D. ŠTIFANIĆ)


Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine

Šik ili spartanski kamping, minimalan ili glamping, za odmor u kontaktu s prirodom ne postoji isključivi izbor, nijanse pobjeđuju. Kamp je spreman udovoljiti stilskim potrebama talijanskih turista i odgovoriti uslugom kojom mu po mnogočemu mogu zavidjeti i   najluksuzniji hoteli. Čulo se to na nedavno održanom sajmu u talijanskom gradu Riminiju gdje se, u posebnom dijelu "SUN Beach & Outdoor Style 2020.", predstavila talijanska izložbena grupa posvećena trendovima u turizmu na plaži i otvorenom Faita Federcamping. Ova talijanska nacionalna kamping udruga zakupila je naime cijelu halu i nizom konferencija prezentirala kako bi se u bliskoj budućnosti trebao razvijati ovaj sektor.

U Riminiju se prije svega razgovaralo o vrijednosti zelenila u smislu stvarne vrijednosti za turističke tvrtke na otvorenom, predstavljen je i posebni priručnik za siguran boravak u kampovima u izazovnom vremenu post-Covida, što je izazov i za marketing sektor jer mora dati odgovore kako poboljšati aspekte sigurnog odmora i svih preventivnih mjera u kampovima.

U tom smislu, diplomanti outdoor turizma sa prestižnih sveučilišta Bocconi iz Milana, La Sapienza iz Rima i Universita' degli Studi iz Terama, prezentirali su stanje u kampingu i predstavili ga kao segment akademske analize s istraživanjima koja su provela ova tri talijanska sveučilišna centra, a u ime i suorganizaciji Faite Federcamping i to u sektorima marketinga, potražnje, ponude i regulacijksog okvira.

Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine, a kao primjer isplativosti ulaganja u kvalitetu i marketing.

Naime, kako je rekla, Istra je ove godine po svojim rezultatima u kamping sektoru stala uz bok Venetu bez obzira što joj nije bilo omogućeno normalno poslovanje u rujnu, a što je talijanska profesionalna javnost zapazila i ocijenila kao uspjeh u doba krize.

A da bi se posjetiteljima ove kamping izložbe pod nazivom SUN 2020 zorno prikazali budući primjeri dobre prakse i što glamping znači na najvišim razinama, postavljeni su i stvarni modeli boravaka u prirodi. Inovativna okruženja osmislila su dva arhitekta koji su glampingom dodali kreativni dodir, spajajući tako prijateljski pristup s visokokvalitetnim materijalima, udobnošću i ravnotežom kojoj teže korisnici. Nisi Magnoni i Gian Paolo Venier, kozmopolitski dizajneri, obojica sa studijima u Milanu, dali su dvije interpretacije onoga što znači gostoljubivo i profinjeno integrirano okruženje u prirodi koje spaja tehnologiju i ljepotu s prirodom.

Dakle dani su dobri primjeri kako spasiti prirodu uz uvođenje najnovijih tehničkih inovacija za što ugodniji smještaj na otvorenom bez narušavanja i nametanja prevelike stege prirodi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum