udruga radijskih nakladnika

RADIO ISTRA DOBILA ZLATNI MIKROFON ZA EMISIJU "2U1"

Emisija "2u1" Radio Istre emitira se od ponedjeljka do petka od 9.30 do 10.30. U emisiji se prvenstveno sa slušateljima, ali i gostima komentiraju najaktualnije teme u društvu

| Autor: Priredio M. Ra
Radio Istra, 30 godina

Radio Istra, 30 godina


Emisija "2u1" Radio Istre osvojila je na ovogodišnjim Danima HURiN-a Zlatni mikrofon za najbolju radijsku emisiju u Hrvatskoj. Odlučio je to stručni žiri HURiN-a u kojem su bili Dijana Koller, novinarka s dugogodišnjim radijskim iskustvom, te dr. sc. Zdravko Kedžo, profesor medijskih kolegija na Sveučilištu Dubrovniku. Na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada Hrvatske udruge radijskih nakladnika u Svetom Martinu na Muri nagrađeno je dvadesetak hrvatskih radijskih postaja.

Ove su godine dodijeljena dva srebrna mikrofona. Jedan je otišao na Radio Ogulin za emisiju "Sreća najveća" autorice Mihaele Milanović Poljak, a drugi na Radio Samobor za emisiju "Ključ uspjeha" urednika Edija Kirschenheutera. Brončanim mikrofonom nagrađena je emisija "Radio esspresso" studentskog radija UNIDU Sveučilišta u Dubrovniku.

Najaktualnije teme

Emisija "2u1" Radio Istre emitira se od ponedjeljka do petka od 9.30 do 10.30. U emisiji se prvenstveno sa slušateljima, ali i gostima komentiraju najaktualnije teme u društvu. Diskutira se, suprotstavljaju se ili usuglašavaju stavovi i mišljenja oko aktualnih tema, primjerice, koronavirusa, cijepljenja, online nastave, problema poduzetnika, sigurnosti na cestama, zabrane rada nedjeljom, nabavci borbenih zrakoplova, novom valu poskupljenja. U emisiji gostuju kompetentni stručnjaci i argumentirano zastupaju svoju stranu, ali su uvijek najzanimljivija i najdragocjenija razmišljanja slušatelja. Emisija ima i svoja ležernija izdanja i teme, poput Marije Pomije koju utorkom utjelovljuje Mario Lipovšek Batiffiaca te lokalnog sporta petkom. Emisiju uređuju i vode Ines Gržinić Škrinjar, Melita Gržić Pincin, Borna Šmer, Marko Londero i Mario Lipovšek Batiffiaca.

"Ova je emisija dokaz koliko je kontakt uživo sa slušateljima važna forma radijskog programa i njegove žive veze sa zajednicom u kojoj stvara i djeluje, kako na terenu tako i u eteru. I u prvi plan stavlja timski rad naših djelatnika i cijelog kolektiva – jer samo zajedno možemo stvarati velike stvari" poručili su s Radio Istre koja je u jubilarnoj, 30. godini postojanja osvojila i Zlatni studio Jutarnjeg lista za najbolju radijsku postaju u Hrvatskoj.

25 godina Radio Labina

Nagrade su dodijeljene i radijskim postajama koje slave jubilarne obljetnice postojanja. Trend Radio Karlovac slavi 15 godina rada, a Radio Labin iz Labina 25. 30 godina postojanja slave Radio Istra i Radio Novska, 50 godina Radio Stubica, a 55 godina sa svojim se slušateljima druže Radio Ludbreg, Radio Križevci, Radio Našice i Županijski Radio Virovitica.

Predsjednik HURiN-a Željko Švenda čestitao je nagrađenima i istaknuo da lokalne radijske postaje dalje proizvode kvalitetan medijski sadržaj bez obzira na pandemiju i otežane uvjete poslovanja te da uživaju veliko povjerenje slušatelja. Hrvatska udruga radijskih nakladnika okupila je stotinjak sudionika, predstavnika lokalnih radijskih postaja i regulatornih agencija koji su raspravljali o primjeni novog Zakona o elektroničkim medijima, programu i poslovanju radijskih postaja u vrijeme pandemije te o DAB+ tehnologiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum