BUDŽET

Prvo čitanje raškog proračuna za 2020. godinu: MILIJUN KUNA ZA SOCIJALU I ZAŠTITU ZDRAVLJA

| Autor: Branko BIOČIĆ
Glorija Paliska

Glorija Paliska


Pred općinskim vijećnicima na posljednjoj se sjednici našao prijedlog proračuna Općine Raša za 2020. godinu koji je predložen u iznosu od 16,3 milijuna kuna.

"Ovaj proračun vodi veliku brigu o socijali, zdravstvu, vrtiću i školi, umirovljenicima, vatrogascima, udrugama, a sadrži razvojne programe i kapitalne projekte. U programu socijale i zaštitu zdravlja sljedeće godine planiramo odvojiti skoro milijun kuna", rekla je općinska načelnica Glorija Paliska obrazlažući prijedlog proračuna za iduću godinu.

Za predškolski odgoj i obrazovanje planiraju odvojiti 2,4 milijuna kuna, kao i sredstva za udžbenike, kao i prijašnjih godina. Za protupožarnu i civilnu zaštitu planiraju odvojiti više od milijun kuna, za zaštitu okoliša više od 700 tisuća kuna, a za potpore u gospodarstvu oko 150 tisuća kuna. U nacrtu prijedloga proračuna kao kapitalna stavka planirana su sredstva za nastavak radova na uređenju zgrade bivše kinodvorane na trgu te za izgradnju društvenog doma u naselju Sv. Bartol. Program izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i program održavanja komunalne infrastrukture iznosi oko 4,2 milijuna kuna. Za programe promicanja kulture, razvoja sporta i rekreacije te razvoja civilnog društva izdvojit će skoro 700 tisuća kuna.

- Važno je reći da smo i za sljedeću godinu predvidjeli sredstva za poticanje mjera energetske učinkovitosti u smislu pomoći građanima prilikom zamjene azbestnih krovova, naglasila je načelnica Paliska.

Rok za predaju amandmana je 9. prosinac. Vijećnici su usvojili i drugi rebalans proračuna koji donosi izmjene samo u preraspodjelama stavki, dok se sam iznos proračuna od 17,9 milijuna kuna nije mijenjao. Najznačajnije promjene obuhvaćanju usklađenje programa gradnje i održavanja komunalne infrastrukture, programa javnih potreba u socijalnoj skrbi, kulturi i sportu, usklađenje stavki prihoda i rashoda sukladno dosadašnjoj realizacije te osiguravanje dodatnih financijskih sredstva za kapitalni projekt obnove i uređenja Centra za posjetitelje (2. faza), nakon provedenog postupka javne nabave i potpore dobivene od Ministarstva turizma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of