LIŽNJAN: ZVONKO ŠARIĆ OSTAO BEZ Svega

PROPALA LJUBAVNA VEZA ZAVRŠILA RUŠILAČKIM POHODOM Automobil mu je odvezla na otpad, a kuću u kojoj je živio SRAVNALA MU SA ZEMLJOM!Dubravka Božinović, vlasnica zemljišta na kojem je kuća izgrađena, bila je Zvonkova vanbračna partnerica, ona kaže da su u vezi bili tri mjeseca, on dvije godine. Kako god, vezi je došao kraj pa je Dubravka, koja nije živjela u toj prizemnici, tražila od Zvonka da iseli. On se, tvrdi, nije tome protivio, ali je tražio povrat uloženog novca, procjenjuje oko 150 tisuća kuna. Dubravka ni da čuje

Sve što je imao u maloj prizemnici na rubu Ližnjana nestalo je u trenutku pod nemilosrdnim udarima bagera. Tako barem on tvrdi. Istina, ni on to ne krije, nije kuća bila na njegovoj parceli, ali ju je on gradio, u nju ulagao. Zvonko Šarić plače dok nam pokušava objasniti kako je uopće došlo do situacije da izgubi gotovo sve što je imao, a nije to, prema njegovim riječima, bilo malo. Jer Zvonko je serviser bijele tehnike, imao je u kući klima uređaje svojih klijenata, frižidere, alat - stotinjak tisuća kuna vrijednosti. No, ljubav, odnosno propala veza bila je očito okidač za svađu koja je kulminirala rušenjem prizemnice.

Dubravka Božinović, vlasnica zemljišta na kojem je kuća izgrađena, bila je njegova vanbračna partnerica, ona kaže da su u vezi bili tri mjeseca, on dvije godine. Kako god, vezi je došao kraj pa je Dubravka, koja nije živjela u toj prizemnici, tražila od Zvonka da iseli. On se, tvrdi, nije tome protivio, ali je tražio povrat uloženog novca, procjenjuje oko 150 tisuća kuna. Dubravka ni da čuje.

Zvonko je često na terenu, poslom. Tako je bio i početkom rujna kada je na parcelu došao bager kojeg je Dubravka angažirala. Ispraznili su kuću, odnijeli mu stvari, vjerojatno na otpad, i u trenu sve srušili. Ispred kuće je bio parkiran i njegov automobil, koji je odvukla vučna služba. Navodno je auto završio u Bibićima kraj Savičente, na otpadu. Već je, prema saznanjima Zvonka, uništen, sprešan, pretvoren u limenu kocku. Ništa mu drugo nije preostalo nego otići na policiju, prijaviti slučaj. U njegovoj prijavi stoji da je žrtva krađe i oštećenja tuđe stvari. Jer njegovih stvari nema, netko ih je uzeo. A kuća je, malo je reći, oštećena, ostali su samo temelji, koje on zapravo i nije izgradio, već je to, kako sam priznaje, Dubravkinih ruku djelo.

Dočekao nas je na prašnjavom putu na koji se skrene prije ulaska u Ližnjan. Na tom je dijelu, rekli bismo, puno toga izgrađeno nelegalno. Pa i kuća u kojoj je živio Zvonko. Je li doista u njoj živio, ne znamo sa sigurnošću, jer jednom kaže da jest, drugi put da je tu boravio samo ljeti. Ne krije on njezinu nelegalnost. Ali uvjeren je da postoji mogućnost legalizacije jer je zaista blizu naselja. Navodno je i Dubravka nakon rušenja planirala na istom mjestu postaviti montažnu kuću. Tako je barem to tvrdila čovjeku kojeg je angažirala za rušenje. (Bojan ŽIŽOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater