NAJNOVIJEGRANICA

PREMA KAŠTELU KOLONA DUGA SEDAM KILOMETARA: Talijanima na ljetovanju u Istri "Finite le ferie"

| Autor: Sanja BOSNIĆ
(Mateo SARDELIN)

Mnogi turisti su toliko opušteni da zaboravljaju da se ne nalazimo u Šengenu te da trebaju pripraviti osobnu iskaznicu ili važeći dokument za identifikaciju. Onda ga traže neposredno pred policajcima, a nerijetko ih moramo preusmjeriti iz kolone na parking da ga potraže u prtljazi

Kolona vozila duga oko sedam kilometra nastala je danas između 13 i 16 sati na izlaznom kraku Istarskog ipsilona prema graničnom prijelazu Kaštel. Od pograničnih policajaca doznajemo da je razlog dugačkoj, sporovozećoj koloni uvećan broj odlazaka gostiju zbog završetka godišnjih odmora, ali i zato što nemaju spremne dokumente za kontrolu na graničnom prijelazu.

- Mnogi turisti su toliko opušteni da zaboravljaju da se ne nalazimo u Šengenu te da trebaju pripraviti osobnu iskaznicu ili važeći dokument za identifikaciju prilikom prelaska granice. Onda ga traže neposredno pred policajcima, a nerijetko ih moramo preusmjeriti iz kolone na parking da ga potraže u prtljazi koja im je u gepeku što nam oduzima vrijeme, doznajemo od graničnog policajca.

Pogledom na registarske tablice vozila u koloni koja se bliži granici nije teško zaključiti da je najveći broj vozila talijanskih oznaka pa austrijskih te nizozemskih.

Iz kratkog, takoreći u prolazu, razgovora s nestrpljivim vozačima nadomak graničnog prijelaza, saznajemo da su vozila koja su se uključivala u kolonu na umaškom prijelazu Markovac čekala u koloni do granice oko 45 minuta, a oni koji su stizali iz pravca Pule i do dva sata. Potvrđuje nam to mladi par Talijana iz Varesea, koji su ljetovali u Medulinu.

"Kolona je počela na zadnjim naplatnim kućicama, izlaz iz Buja i od tada gmižemo u koloni od nekih sedam kilometra do bloka u Kaštelu već puna dva sata." kazuju nam momak i djevojka prezadvoljni boravkom u Istri. Na pitanje, koje smo već postavljali i ostalim turistima u koloni napuštaju li baš danas Poluotok zbog pogoršanja vremenskih prilika, svi odgovaraju: "No. Finite le ferie!"


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam