HVALEVRIJEDNA AKCIJA

PPD ZAGREB DONIRAO UMAGU 100.000 KUNA Nabavljena medicinska i sanitetska oprema za potrebe ispostave Zavoda za hitnu medicinu

| Autor: Glas Istre

"U razdoblju neizvjesnosti i izazovnih trenutaka u doba epidemije, naučili smo kako su zdravlje i sigurnost glavni prioriteti, a osjećaj zajedništva postao je jači no ikada. Imajući u vidu važnost osiguravanja opremljenosti zdravstvenog sustava našega grada, koji je najudaljeniji od bolnica u Puli i Rijeci, Prvo Plinarsko Društvo d.d. odlučilo je pomoći našem gradu odlukom o donaciji novčanih sredstava za nabavu medicinske opreme za umaške zdravstvene ustanove, a u iznosu od 100.000 kuna", priopćili su iz Grada Umaga.

Tako je Grad Umag za navedeni iznos nabavio medicinsku i sanitetsku opremu za potrebe umaške ispostave Zavoda za hitnu medicinu, i to uređaj za nebulizaciju vodikovog peroksida (Clean cube mini), tri torbe (BLS extreme's), tri ruksaka („Rescue II“) te osam torbi (Pax Oldenburg) za hitnu pomoć, dva stabilizatora zdjelice, prsluk za imobilizaciju i izvlačenje, četiri ampularija, 150 jednokratnih odijela te 300 zaštitnih maski.

"U ovoj kriznoj situaciji najvažnije je da brinemo i ohrabrujemo jedni druge te pomažemo jedni drugima. PPD će na takav način pokušati odgovoriti na dodatne potrebe šire društvene zajednice da se i dalje uspješno nosi s izazovima pred koje smo svi skupa stavljeni zbog pandemije u borbi protiv virusa Covid-19", izjavile su članice Uprave Ivana Ivančić i Antonija Glavaš.

Uz donaciju od 100.000 kuna, Grad Umag je ranije izdvojio 200.000 kuna namijenjenih OB Pula te samostalno nabavio dodatni respirator i takozvani „bio bag“.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese zahvalio je PPD-u te naglasio da je riječ o iznimno vrijednoj donaciji.

"U ime svih građanki i građana Umaga zahvaljujem Prvom Plinarskom Društvu d.d. na velikodušnoj donaciji. Zajedništvo nema alternative, a ovo je pravi primjer društveno odgovornog poslovanja i solidarnosti u trenucima kada je to najpotrebnije. Sretan sam i ponosan što smo ostvarili ovako važnu suradnju s PPD-om te duboko vjerujem da će navedena oprema, uz onu koju smo ranije nabavili, biti iznimno važna za rad umaške ispostave hitne medicinske pomoći, budući da ista pokriva široko te ujedno i najudaljenije područje od OB Pula", rekao je umaški gradonačelnik. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater