nema novih slučajeva

POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE Od ponedjeljka labinski srednjoškolci na redovnoj nastavi ali s maskicama

| Autor: Branko BIOČIĆ
Srednja škola u Labinu

Srednja škola u Labinu


Nakon što je potvrđeno nekoliko COVID-19 pozitivnih učenika u prvoj polovici studenoga, a da se ne bi ugrozilo njihovo zdravlja i zdravlje ostalih, labinska srednja škola Mate Blažina pristupila je provođenju epidemioloških mjera samoizolacije.

U jednom trenutku bilo je 77 učenika iz nekoliko razreda i još 20 nastavnika koji su imali nastavu u njihovim razredima, počevši od 13. studenog, kad je škola privremeno prešla na nastavu na daljinu do 20.studenog, a sve u skladu s postupanjima s epidemiološkom službom, osnivačem i lokalnim stožerom. U međuvremenu, srećom, nije zabilježeno novih slučajeva do današnjeg dana, niti su se razvili simptomi kod učenika i nastavnika u samoizolaciji, stoga povratak svih učenika i nastavnika u školske klupe slijedi u ponedjeljak.

 -U takvim sve zahtjevnijim okolnostima, kad se najavljuju puno rigoroznije mjere, inzistiram da se u potpunosti poštuju nužne upute poput nošenja zaštitnih maski na nastavi gdje se ne može osigurati propisana distanca kao i u drugim zajedničkim prostorijama škole, izbjegavanje miješanja učenika rezličitih razreda te obvezna dezinfekcija ruku.

Zbog trenutne sve složenije epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom apeliram na apsolutno pridržavanje planiranih mjera i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U protivnom nam slijede ponovne iscrpljujuće mjere samoizolacije, daljnja on line nastava ili neki drugi model nastave te uvođenje strožih mjera, rekao je ravnatelj labinske Srednje škole Mate Blažina prof. Čedomir Ružić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini