NAJAKCIJA

Povelja Buzetu - gradu prijatelju djece: PRIZNANJE PROJEKTU SENZORNOG POLIGONA NA NOGOSTUPU

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Ovo je četvrta Povelja za najakciju koju Savez društava Naša djeca dodjeljuje Gradu Buzetu. Potvrda je to da su programi i aktivnosti koje provodimo u Buzetu, a namijenjene su našim najmlađim stanovnicima, kreativni, kvalitetni i inovativni, kaže dogradonačelnica Ana Pernić

  

Akcija "Rijeka znanja: edukativno-motorički put" osvojila je Povelju za uspješnu provedenu Naj-akciju 2019. godine koju dodjeljuje Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine - prijatelji djece. Riječ je o senzornom poligonu oslikanom po nogostupu na relaciji od škole do vrtića i Gradske knjižnice, motoričkom putu koji potiče djecu na kretanje, a ujedno ih podučava o kulturnim i prirodnim posebnostima Buzeštine, glagoljici, Petrapilosi, Buzetskoj naušnici, zaštićenim životinjama koje obitavaju na buzetskom području, lombardijskoj žabi, pužu uskoušćanu te leptiru močvarnom okašu. 

Kvalitetni i inovativni projekti

- Ovo je četvrta Povelja za najakciju koju Savez društava Naša djeca dodjeljuje Gradu Buzetu. Potvrda je to da su programi i aktivnosti koje provodimo u Buzetu, namijenjene su našim najmlađim stanovnicima, kreativni, kvalitetni i inovativni, a posebno ih odlikuje uključivanje velikog broja buzetskih subjekata, ustanova i udruga i volontera koje zajedničkim radom kreiraju programe i akcije za djecu, izjavila je dogradonačelnica Ana Pernić.

Povelju je u starogradskoj vijećnici Zagreba preuzela inicijatorica i voditeljica projekta logopedinja Valentina Černeka iz Savjetovališta Crvenog križa Buzet.

- Bilo je kandidirano 55 projekata, dvadeset ih je dobilo povelje, a ostali pohvalu, rekla je Černeka. 

Za zdraviji razvoj djece

Zadovoljna je kaže što su u Središnjem koordinacijskom odboru vrednovali značaj ovog buzetskog projekta zamišljenog kako bi djeca što više boravila na svježem zraku, poboljšala svoje motoričke i senzoričke vještine, a pri tome još nešto naučila o svome rodnom kraju.

Ovaj inventivni projekt, Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj pri Gradskom društvu Crvenog križa Buzet pokrenulo je u suradnji s Društvom "Naša djeca", Dječjim vrtićem "Grdelin", Osnovnom školom "Vazmoslav Gržalja", Srednjom školom i Savjetom mladih, a motorički put oslikali su volonteri. Otvoren je u listopadu u povodu obilježavanja Dječjeg tjedna. Na putu ima različitih elemenata, svaki je zamišljen da potiče jednu motoričku vještinu djeteta.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom