MEDULIN

Potpisan ugovor vrijedan 3,2 milijuna kuna između Općine i tvrtke Zanitel: KREĆE IZGRADNJA RECIKLAŽNOG DVORIŠTA KAMIK ZA MEDULINSKO PODRUČJE

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Potpisivanje ugovora o gradnji reciklažnog dvorišta između općine Medulin i tvrtke Zanitel

Sve vrste otpada osim komunalnog moći će se odlagati od iduće godine u novo reciklažno dvorište koje će se nalaziti preko puta postojeće sabirne stanice u Banjolama i to na 2.500 četvornih metara zemljišta

Jučer je na lokaciji budućeg reciklažnog dvorišta Kamik potpisan ugovor za njegovu izgradnju i opremanje između Općine Medulin i pulske tvrtke Zanitel. Ugovor vrijedan 3,2 milijuna kuna s PDV-om potpisali su u ime Općine Medulin načelnik Goran Buić te u ime tvrtke Zanitel njen direktor Davor Zanini, a potpisivanju su prisustvovali i direktor Albaneža Edo Krajcar te bivši član uprave Med eko servisa Enco Crnobori.

Načelnik Goran Buić povodom potpisivanja ugovora istaknuo je da je ukupna vrijednost cijelog projekta izgradnje reciklažnog dvorišta Kamik nešto više od 3,9 milijuna kuna s PDV-om, od čega su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 3,3 milijuna kuna, odnosno 85 posto vrijednosti investicije, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta.

Kraj sabirne stanice u Banjolama

Buić je ujedno iskazao zadovoljstvo što će uskoro biti izgrađeno novo reciklažno dvorište koji će podignuti kvalitetu odvajanja otpada na području općine. Naime, Općina Medulin od 2015. godine koristi mobilno reciklažno dvorište koje je prema zadanom rasporedu obilazilo cijelo općinsko područje i na taj način praktički omogućavalo mještanima da se riješe otpada na samom kućnom pragu, pa bile to stare baterije ili čak opasni otpad.

Sve vrste otpada osim komunalnog moći će se odlagati od iduće godine u novo reciklažno dvorište koje će se nalaziti preko puta postojeće sabirne stanice u Banjolama i to na 2.500 četvornih metara zemljišta. Sav će se otpad odlagati u posebne spremnike, dok će papir biti u zatvorenom skladištu, a reciklažno dvorište će osim toga raspolagati i prešom za papir i vagom.

Direktor Zanini nada se da će izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta biti gotovi do kraja godine, a načelnik Buić istaknuo je za javnost da je izgradnja reciklažnog dvorišta izuzeta od zabrane građevinskih radova tijekom sezone s obzirom na rokove projekta. Direktor Albaneža Edo Krajcar izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ovog vrijednog ugovora koji su Med eko i Općina Medulin dugo priželjkivali.

Aktivnosti promocije i vidljivosti

Novi direktor TZ Općine Medulin Enco Crnobori u vrijeme prijave projekta na natječaj europskih fondova bio je član uprave Med eko servisa, te je dugo godina radio na pribavljaju sve potrebne dokumentacije za provođenje ovog projekta. Istaknuo je kako je trenutna sabirna stanica za otpad Kamik, pored benzinske postaje u Banjolama, napravljena još prije sedam godina, a na pripremi dokumentacije za novo reciklažno dvorište radilo se pune četiri godine, od pripreme terena, lokacijske dozvole do dodjele zemljišta od strane Ministarstva državne imovine. Potom je Upravni odjel za EU projekte, međunarodnu suradnju i gospodarstvo Općine Medulin pripremio i kandidirao projekt na natječaj, pa projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Osim same izgradnje i opremanja dvorišta, dio sredstava biti će iskorišten i za informativno-obrazovne aktivnosti, te aktivnosti promocije i vidljivosti. Nakon što bude dovršeno, reciklažnim dvorištem će upravljati tvrtka za komunalnu djelatnost Med eko servis.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum