Ekstremna kiša

FOTO / Potop u Rijeci i dijelu središnje Istre. Mirna porasla 5 metara, Butoniga za nevjerojatna 2 metra

| Autor: Glas Istre
(Foto: Istramet)

(Foto: Istramet)


Ekstremna kiša sinoć je pogodila grad Rijeku i dio središnje Istre. Nažalost, bujica je u Rijeci odnijela jedan život, prenosi Istramet

Na području grada Rijeke palo je više od 200 mm kiše, od čega prema podacima automatske postaje DHMZ-a 95 mm u samo jednom satu. Za službene podatke morat ćemo još malo pričekati, ali moguće da su oboreni i neki oborinski rekordi.

(Foto: Istramet)

(Foto: Istramet)

Zanimljivo je kako je Rijeku kiša potopila i na današnji dan 2013. godine kada je prema podacima s Ogimeta koji objedinjuje službene postaje bila najkišovitiji grad na svijetu. Tada je palo čak 249,5 mm kiše.

(FVBDF

Iznimno obilna kiša sinoć je pogodila i dio središnje Istre, a naročito se na udaru našao sjeverni dio Pazinštine, Buzeština i Ćićarija gdje je palo više od 100 mm kiše u kratkom vremenskom roku. Postaja Černehi tako mjeri 102 mm, a sa 79 mm ističu se i Livade te Mekiši kod Vižinade.

(Foto: Istramet)

(Foto: Istramet)

Uslijed obilne kiše, vodostaj akumulacijskog jezera Butonige porastao je za 2 metra, a nabujala je i Mirna čiji je vodostaj na Ponte Portonu porastao za nevjerojatnih 5 metara!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini