OGRANIČAVANJE CIJENA

POSLJEDICA VLADINIH MJERA: Dvije benzinske postaje u Istri više ne prodaju dizel. Prijeti im zatvaranje

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Usred turističke sezone zbog visokih cijena goriva i uredbi Vlade, neke su benzinske postaje, kako pišu 24sata, ostale bez određenih goriva, a među njima su i dvije u Istri. 

Konkretnije, riječ je o dizelu bez kojeg su ostale i dvije benzinske u unutrašnjosti, jedna u Slavoniji i jedna kraj Varaždina.

Vlada je, podsjetimo, zamrznula cijene goriva na još dva tjedna, a odluka se odnosi na benzinske postaje izvan autocesta.

- Neke benzinske su već sada ostale bez dizela, nisu nabavljale gorivo jer im je neisplativo. Svi skupa već osam mjeseci radimo u minusu i to nam je nemoguće prihvatiti. Uskoro nam neće preostati ništa drugo nego zatvoriti benzinske postaje. Mi bismo trebali kupiti gorivo po cijeni po kojoj ga i prodajemo jer po odluci Vlade gorivo ne smije biti skuplje u veleprodaji nego u maloprodaji. Dakle, robu koju trebate dovesti, platiti troškove prijevoza, zatim režije, radnu snagu i sa svim tim troškovima smo debelo u minusu jer gorivo moramo prodati po istoj cijeni po kojoj smo ga platili. Očekivali smo da ćemo moći proživjeti ovu situaciju, ali vidimo da sve više članova udruge više nema goriva na svojim pumpama, istaknuo je Armando Miljevac, predsjednik Udruge malih trgovaca naftom.

- Nama se ništa nije promijenilo, mrvicu nam je možda manji gubitak. Nemamo više što izgubiti, u narednih par dana ćemo vjerojatno pozatvarati benzinske postaje, nešto moramo poduzeti jer je ovo neizdrživo, rekao je za 24sata Miljevac.

Da su neke benzinske postaje ostale bez goriva, za 24sata potvrđuje i Janja Miljevac iz tvrtke Etradex d.o.o. iz Istre.

- U Istri su već dvije benzinske ostale bez dizela i zatvorile su prodaju istog. Riječ je o tvrtkama Aldo Commerce iz Poreča i Gas Oil iz Pule, kaže i ističe da očekuju od Vlade da im objasni što njihova najnovija odluka znači za njih. 

- Nama nije jasno što je Vlada donijela, ovo je nejasno pisano, očekujemo da donesu neku uredbu što to za nas znači, dok nemamo veleprodajne cijene, ne znamo što nam ovo znači, rekla je Miljevac. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini