STIŽE BLAGDANSKI UGOĐAJ

POREČ: Upaljena druga adventska svijeća i predstavljen adventski program koji započinje 17. prosinca

| Autor: Glas Istre
Poreč

Poreč


 Sinoć je na porečkom Trgu slobode, druge nedjelje došašća, upaljena druga adventska svijeća, u organizaciji Adventa Poreč-Avvento Parenzo i porečke župe. Događaj je to koji već tradicionalno, okuplja brojne sugrađane, a pridružili su mu se i gradonačelnik Loris Peršurić, te gradski vijećnici.

Osim blagoslova vijenca i kratke molitve, koju je predvodio porečki župni vikar Boško Čatlak, te zvuke gitare koje su svirali porečki osnovci iz OŠ Finida, čast da upali drugu adventsku svijeću pripala je učenici trećeg razreda Lani, uz vjeroučiteljicu Petru.

Cijeli program ovogodišnjeg izdanja Adventa Poreč-Avvento Parenzo predstavljen je danas, dok je za iduću nedjelju najavljeno paljenje treće adventske svijeće. Svečanim paljenjem lampica u Parku Matije Gupca u Poreču, 17. prosinca 2021. svečano će započeti manifestacija Advent Poreč – Avvento Parenzo. Sve do 2. siječnja 2022. malene i velike grijat će toplina blagdana na Trgu Matije Gupca te u prostorijama Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta.

Obitelji neće moći odoljeti zabavnim besplatnim programima za djecu i blagdanskim iznenađenjima. Kućica Djeda Mraza ponovno će razveseljavati sve mališane i odvesti ih u svijet mašte i veselja uz druženja s Djedom Mrazom. Božićni ugođaj oživjet će i gostovanjem najvećih živih jaslica iz Svetog Lovreča upravo na Adventu Poreč. Za vrijeme trajanja manifestacije u Parku Matije Gupca uživat ćete u sjajnim besplatnim koncertima koji će vas rasplesati. Za vrijeme trajanja božićnog sajma mirisi i okusi Adventa širit će se iz blagdanski uređenih kućica na kojima će se moći kupiti i adventski suveniri. Više o programu pogledajte ovdje.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini