TJEDAN PSIHOLOGIJE

POREČ: Podrška maturantima i roditeljima pred državnu maturu

| Autor: Anđelo DAGOSIN
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


U Tjednu psihologije psiholozi su se posvetili maturantima i njihovim roditeljima te izazovu ovogodišnje državne mature. Putem ZOOM platforme održan je roditeljski sastanak za roditelje maturanata na temu "Državna matura-podrška maturantima u ovom izazovnom periodu!".

Sastanak je otvorio ravnatelj Krešimir Bronić, pozdravio roditelje te obrazložio da je izbor teme potaknut istraživanjem provedenim prošle godine s učenicima škole. Prof. Bruno Žiković, ispitni koordinator, pružio je još nekolicinu konkretnih informacija koje se odnose na državnu maturu.

Školska psihologinja Petra Andrić i psihologinja Zdravog grada Poreč Sandra Milotti Ašpan, održale su tematski dio roditeljskog sastanka koji je bio posvećen državnoj maturi, ispitnoj   anksioznosti te značaju roditeljske podrške. Školska psihologinja govorila je o utjecaju državne mature na mentalno zdravlje učenika, kako si učenici mogu pomoći kod javljanja previsoke razine ispitne anksioznosti. Isto tako je prenijela iskustva iz rada s maturantima u razredima, budući da su, u sklopu obilježavanja Tjedna psihologije, u Srednjoj školi Mate Balote održane interaktivne radionice koje je vodila upravo školska psihologinja Petra Andrić u svim četvrtim razredima na temu "Državna matura i ispitna anksioznost".

Psihologinja Sandra Milotti Ašpan je, iz svog iskustva psihoterapeuta u Zdravom gradu, govorila o važnosti roditeljske podrške pri očuvanju mentalnog zdravlja djece tijekom čitavog školovanja, kao i u ovako iznimno stresnim situacijama kao što je državna matura u uvjetima pandemije. Posebno je roditeljima istaknula važnost destigmatizacije kada je u pitanju traženje stručne pomoći jer je ponekad mladima, ali i roditeljima, potrebna stručna podrška za lakše prevladavanje izazova i teškoća, a tada je treba i koristiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum