na snazi odluka stožera

FOTO / BEZ VALJANE PROPUSNICE NE NAPUŠTAJTE MJESTO PREBIVALIŠTA: Na prilazima Puli jutros se počele stvarati kolone automobila

| Autor: Portal Glas Istre


Od ponoći je na snazi Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka koju je Stožer civilne zaštite RH donio u cilju smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom.

No, jutros su se u našu redakciju javili čitatelji, koji nisu očito bili spremni na ove restrikcije:

- Krenuli smo iz Pule za Medulin jutros oko 7 sati, i na Medulinskoj cesti smo naišli na "barikade" - na cesti su bili postavljeni čunjići i policija je zaustavljala svaki automobil. Pitali su nas gdje idemo i tražili propusnicu, a kako nismo imali propusnicu, morali smo se vratiti nazad u Pulu, kažu nam čitatelji.

Kontrola zabrane napuštanja mjesta prebivališta u Puli (Milivoj MIJOŠEK)

Još jučer su iz Policijske uprave Istarske naglasili da je obveza građana da se ove mjere dosljedno pridržavaju.

- Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci, ovjerenu i potpisanu od strane odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabranog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog stožera civilne zaštite, navode iz PU Istarske.

Kontrola zabrane napuštanja mjesta prebivališta u Puli (Milivoj MIJOŠEK)

Na svim prilaznim pravcima gradova i mjesta nadzirat će provođenje Odluke, stoga građani koji namjeravaju napuštati mjesto prebivališta trebaju imati spremnu propusnicu i osobni dokument, koje će pokazati policijskom službeniku.

Zbog ovog režima moguće je stvaranje gužvi, a u tom slučaju prednost prolaza imat će vozila hitnih službi.

Kontrola zabrane napuštanja mjesta prebivališta u Puli (Milivoj MIJOŠEK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini