STOTINE STABALA I MLADICA

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE: Objekt s najljepšom okućnicom u Rovinju je…

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ


Na površini od 3,2 hektara posađeno je oko 350 stabala - ponajviše pinjola, čempresa i hrasta crnike, kao i nekoliko tisuća grmova planike, zelenike, brnistre, lovora i drugog bilja. Ono što im je zajedničko je njihova autohtonost pa slobodnom možemo reći da je ovo ogledni primjer naše flore, kaže agronom Gordan Trojanović

Promjenljivo vrijeme, navodnjavanje i velika skrb o zelenim površinama Grand Hotela Park dovelo je do toga da taj dio Rovinja - koji je ujedno i šetalačko-priobalni put za Park šumu Zlatni rt - postane jedan od najfotografiranijih dijelova grada. Uz kaskadno i moderno građen hotel i ACI marinu, tome u prilog nesumnjivo ide i činjenica da je upravo na tom priobalnom dijelu zone Monte Mulini obnovljeno zeleno raslinje na površini od čak 3,2 hektara. Posao oko uređenja i obnove i ranije spomenutog efektnog zelenog vrta, obavili su djelatnici rasadnika "Darko" na čelu s vlasnikom Gordanom Trojanovićem.

Rajski vrt

Njihov se veliki trud u samom startu i nije vidio zbog malih i niskih biljčica. Međutim, danas, tek godinu dana kasnije itekako je vidljiv! Vrijeme je učinilo svoje, biljke su se ne samo snašle u novom okruženju, već su bogatstvom svojih krošanja, zelenilom grmova i rascvjetanih latica cvijeća ovaj dio učinile rajskim vrtom.

Grand Hotel Park Rovinj

Raskošna i široka šetnica ispred hotela iz dana u dan sve se više promeće u promenadno mjesto. Tu je, naime, posađeno više stotina stabala i nekoliko tisuća autohtonog grmlja. Sređene su i staze pa je čitav prostor u funkciji šetališta.

Grand Hotel Park Rovinj

- Ovaj projekt rađen je s velikom ljubavlju i osjećajem za svako drvo. Na površini od 3,2 hektara, koje smo prethodno uredili pažljivo nivelirajući teren i postavljanjem sistema navodnjavanja, posađeno je oko 350 stabala - ponajviše pinjola, čempresa i hrasta crnike, kao i nekoliko tisuća grmova planike, zelenike, brnistre, lovora i drugog bilja. Ono što je zajedničko svim novim stabljikama i grmlju njihova je autohtonost pa slobodnom možemo reći da je ovo ogledni primjer naše flore, kaže nam agronom Trojanović.

"Uvod" u Park šumu

Dodajmo i to da je novo zelenilo dalo pečat čitavoj zoni Monte Mulini i atraktivno zaokružilo i proširilo hortikulturnu oazu Park šume Zlatni rt. Jer, umjesto da priroda započne na željeznom portunu zaštićene šume, ona je zaslugom čovjeka, na najljepši način proširila vidokrug i privukla brojne posjetitelje. Priroda se vratila, i čini se kao da "izlazi" iz betona, stakla i čelika. Čovjek je dakle pokazao da jedno s drugim ne samo da može, već mora.

Grand Hotel Park Rovinj


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum