OBIŠLI SMO BIRAČKA MJESTA

POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU: Istra glasa za deseti saziv hrvatskog Sabora

| Autor: Glas Istre, Hina


Prema preporuci Stožera, i dolazak na birališta se provodi prema posebnim naputcima.

Tako je pred većinom biračkim mjesta ista slika - glasači ispred ulaza čekaju red te po ulasku na biračko mjesto obavezno dezinficiraju ruke, te im se sugerira da stave masku ako imaju. Ograničen je broj glasača koji istovremeno mogu biti u prostoriji, a također, strogo se pazi na razmak.

Jutros smo na biračkim mjestima snimili brojna poznata lica iz političkog života - tako je Anton Kliman (HDZ) glasao je u Vodnjanu, a Dalibor Macan (SDP) u Svetvinčentu, a u Puli su glasali Boris Miletić (IDS), Marin Lerotić (IDS) i Sanja Radolović (SDP).

Biračka mjesta ostaju otvorena do 19 sati.

GONG: Osim gužve i nekolicine pritužbi jutro prošlo mirno

Osim gužve na pojedinim biračkim mjestima i nekolicine pritužbi građana u samoizolaciji izvan   mjesta svog prebivališta, izborno jutro prošlo je mirno, priopćeno je u nedjelju iz nevladine organizacije GONG.

GONG podsjeća da je Državno izborno povjerenstvo (DIP) dužno omogućiti glasanje osobama u samoizolaciji, kao i osobama zaraženim koronavirusom, ali samo na adresi njihovih prebivališta.

Deseci građana upozorilo ih je na kršenje izborne šutnje putem SMS poruka i telefonskih poziva (HDZ), navode iz GONG-a, a ukazano im je i da pojedine stranke i kandidati na dan izborne šutnje emitiraju plaćene oglase na Facebooku.

"Kao i na prethodnim izborima, građanke se tuže kako ih nitko nije obavijestio o promjenama adresa biračkih mjesta koja su se dogodila u odnosu na prethodne izbore. Takve pritužbe najčešće pristižu od građana starije životne dobi", stoji u priopćenju.

Isto tako, više osoba koje su se prijavile za glasanje izvan prebivališta, potužilo se na tešku dostupnost posebnih biračkih mjesta - tako primjerice Zagrepčani koji su se prijavili na vrijeme da bi glasali na biračkom mjestu na Silbi, upućeni su u Zadar.

Gong poziva birače da budu strpljivi obzirom na gužve koje nastaju zbog epidemioloških mjera te da se pridržavaju svih uputa Državnog izbornog povjerenstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Gong tijekom dana pruža informativnu podršku biračicama i zaprima neanonimne dojave o uočenim nepravilnostima kako bi reagirao na njih. Gong se može kontaktirati putem e-maila gong@gong.hr, telefona 01-4825-444 te Facebook i Twitter profila.

Podsjećaju da je za organizaciju i provođenje izbora odgovorno Državno izborno povjerenstvo kojemu se svi sudionici izbora mogu obratiti putem telefona 01-4569-712 i 01-4569-713 te e-maila dip@izbori.hr.

Boris Miletić glasao je na Verudi (Dejan ŠTIFANIĆ)Marin Lerotić glasao je u Puli (Dejan ŠTIFANIĆ)Sanja Radolović glasala je na Monte Zaru (Dejan ŠTIFANIĆ)Dalibor Macan u Savičenti (Milivoj MIJOŠEK)

Savičenta (Milivoj MIJOŠEK)Savičenta (Milivoj MIJOŠEK)Vodnjan (Milivoj MIJOŠEK)Vodnjan (Milivoj MIJOŠEK)Vodnjan (Milivoj MIJOŠEK)Vodnjan (Milivoj MIJOŠEK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of