FESTIVAL TRAJE DO NEDJELJE

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU / VITEZOVI, MAČEVAOCI I SOKOLARI NA ULICAMA SAVIČENTE: Spektakularnim mimohodom otvoren Srednjovjekovni festival

U subotu viteški tabori svoja vrata otvaraju u 18 sati, a potom su na rasporedu sokolarski show u 19 sati, radionice srednjovjekovne kuhinje, ulični zabavljači… U nedjelju, zadnjeg dana, festival počinje u 18 sati, a za kraj u 23 sata na rasporedu je "Vatrena bajka" - kaštel u plamenu

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Večeras je svečanim mimohodom, prijemom kod gospode Grimani u Žlinji i službenom primopredajom ključeva, u Svetvinčentu započeo tradicionalni Srednjovjekovni festival, nakon dvije godine pauze zbog epidemije. Netom prije mimohoda, viteški tabori otvorili su svoja vrata, a sokolari sv. Bavona upriličili sokolarski show za prve posjetitelje.

Kvalitetan i raznovrstan program

A posjetitelja, velikih i malih, domaćih i stranih, pojedinaca, ali i cijelih obitelji, bilo je doista puno. Cijelo je mjesto večeras postalo velika šetnica zainteresiranih gostiju koji, zahvaljujući bogatom programu, nisu ostali razočarani.

(Snimio Dejan Štifanić)

Nakon mimohoda prisutnima su se obratili načelnik Općine Svetvinčenat Dean Perković, zamjenica župana Jessica Acquavita i predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski.

Kako je prigodno istaknula Acquavita, ovako veliki broj posjetitelja koji su u Svetvinčenat stigli već prvog dana festivala, potvrda je kvalitetnog programa koji se konačno održava nakon dvije godine pauze koju je uzrokovala globalna epidemija.

(Snimio Dejan Štifanić)

U nastavku programa, uslijedili su igrokazi, dječje bitke, renesansno mačevanje i show s vatrom, viteške borbe i škola mačevanja, radionica freskoslikarstva i kaligrafije, uz istovremeno održavanje srednjovjekovnog sajma i starih zanata.

(Snimio Dejan Štifanić)

U subotu viteški tabori svoja vrata otvaraju u 18 sati, a potom su na rasporedu sokolarski show u 19 sati, radionice srednjovjekovne kuhinje, ulični zabavljači… U 20.50 sati održat će se program vatrenim oružjem Družbe vitezova zlatnog kaleža, vitezova Zelingradskih i talijanskih čuvara iz Gradare. Viteški turnir s borbama mačevima i zapaljenim bakljama, u režiji Povijesne udruge Kaštel, na rasporedu je u 21.20 sati, show vatrom je u 21.50 sati, a konjički turnir u 22.20 sati.

Happy hour vještice Mare

U nedjelju, zadnjeg dana, festival počinje u 18 sati. Uslijedit će i opet radionice, prezentacija srednjovjekovne mode, sajam i stari zanati, renesansno mačevanje, show bacača plamena i konjički turnir u 22 sata, dok su "Vatrena bajka", opsjedanje i kaštel u plamenu u planu u 23 sata.

(Snimio Dejan Štifanić)

Od 21.30 počinje "happy hour vještice Mare", a tko tada u kaštelu pronađe ludu moći će kušati srednjovjekovnu bolu. Svakih sat vremena može se prisustvovati smjeni straže.

Svakog dana održava se srednjovjekovni sajam, prezentacija srednjovjekovne kuhinje, gađanje opsadnim spravama, kaligrafija i razne zanatske radionice, streličarstvo, srednjovjekovni vrtuljak, mačevanje, ulični zabavljači, gastro ponuda i izrada srednjovjekovnih frizura.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater