PREMIJER U POSJETI

PLENKOVIĆ DANAS U VIŠNJANU I PULI: "Naša Vlada isplatila je 680 milijuna kuna za 86.000 radnika u Istri"

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Premijer Plenković u Istarskoj županiji

Premijer Plenković u Istarskoj županiji


Premijer Andrej Plenković boravi danas u Istri zajedno s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem, ministricom poljoprivrede Marijom Vučković i ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek. Uz njih je i čelnik istarskog HDZ-a i saborski zastupnik Anton Kliman.

Plenković je ujutro posjetio gospodarsku zonu Milanezi u Višnjanu, gdje je u pratnji načelnika Višnjana Anglea Matticha razgledao pogon za pročišćavanje otpadnih voda.

Plenković je naglasio da se radi o hvalevrijednom projektu u koji su Hrvatske vode zajedno s Općinom investirale više od 13 milijuna kuna.

Nakon Višnjana ministrica Vućković potpisala je sa županom Fabriziom Radinom ugovor vrijedan 37 milijuna kuna za razvoj ribarske infrastrukture na području Lučke uprave Poreč.

Premijer je potom otišao u Pulu gdje je razgledao obnovu Arheološkog muzeja Istre, istaknuvši da se radi o najvećoj investiciji u kulturi u posljednjih nekoliko godina, vrijednoj oko 110 milijuna kuna.

Osvrnuo se i na brojna ulaganja na području Istre, napomenuvši da je kroz sredstva EU fondova ovdje realizirano oko 2,5 milijardi kuna vrijednih projekata.

"Za očuvanje radnih mjesta naša je Vlada isplatila 680 milijuna za više od 86.000 zaposlenika na području Istarske županije", rekao je Plenković. 

Komentirao je i lokalne izbore, naglasivši da očekuje dobar rezultat HDZ-a, pritom dajući snažnu potporu Ireni Hrstić, kadndidatkinji HDZ-a za županicu Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini