OPĆE STANJE SIGURNOSTI OCIJENJENO ZADOVOLJAVAJUĆIM

Pazinština: Veliki pad evidencije kaznenih djela ZLOPORABE DROGA

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Što je utjecalo na smanjenje kaznenih djela zloporabe droga? (N. LAZAREVIĆ)

Što je utjecalo na smanjenje kaznenih djela zloporabe droga? (N. LAZAREVIĆ)


Na području Pazina lani su evidentirana tek tri kaznena djela zloporabe droga, dok ih je samo godinu dana ranije bilo 24 * U postocima pad iznosi čak 87 posto, a teško je reći je li na njega utjecao zdraviji način života dijela sugrađana ili policijska tolerancija na korištenje (lakših) droga

 

Na području Grada Pazina tijekom lanjske godine evidentirano je 59 kaznenih djela ili 33 posto manje nego predlanjskoj godini kad je bilo evidentirano 89 kaznenih djela. Smanjenju evidencije kaznenih djela za čak jednu trećinu najviše je pridonio nevjerojatni pad evidentiranja zloporabe opojnih droga. Na području Grada Pazina lani su evidentirana tek tri takva kaznena djela, dok ih je samo godinu dana ranije bilo 24. U postocima taj bi pad iznosio 87 posto. Jesu li na ovakav pad evidencije zloporabe opojnih droga utjecao zdraviji način života dijela sugrađana ili policijska tolerancija na korištenje (lakših) droga teško je reći. U svakom je slučaju riječ o interesantnom podatku kojeg smo iščitali iz Informacije o stanju sigurnosti na području Grada Pazina koju je izradila Policijska postaja Pazin, a predstavljena je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Lani je uspješno razriješeno 59 kaznenih djela, dok ih je predlani bilo razriješeno 74 posto. Lanjske je godine zabilježeno 13 teških krađa (predlani 11) i 12 krađa (lani 11). Zbog remećenja javnog reda i mira evidentirana je 31 osoba, a lani samo njih sedam. Najučestalije su tuče, svađe i vike na javnom mjestu (17), a slijedi držanje životinje bez nadzora (4). Evidentirano je 50 prometnih nesreća (lani 63), pri čemu je 14 osoba lakše, a četiri teže ozlijeđeno. Poginulih nije bilo za razliku od predlani kada je jedna osoba poginula, a tada je bilo 27 lakše i pet teže ozlijeđenih. Zabilježeno je 1.559 prekršaja u prometu (predlani ih je bilo 1.590), a najčešći prekršaj koji se povezuje s prometnim nesrećama je nepropisna brzina (31 posto). Zabilježeno je tek pet požara, za razliku od predlanjskih 24. Opće stanje sigurnosti na području Pazinštine ocijenjeno je zadovoljavajućim. Vijećnici su na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća također odobrili izvještaj o ostvarenju programa rada i financijskog plana Zajednice sportskih udruga Grada Pazina za 2018. godinu kojeg je izložio tajnik Zajednice Patrick Rabar. Prihvaćen je i godišnji izvještaj o financijskom poslovanju Dječjeg vrtića "Olga Ban" pri čemu je ravnateljica Vesna Rusijan spomenula da se ponavljaju dugovanja općina Sveti Petar u Šumi i Gračišće. Prihvaćen je izvještaj o radu Savjeta mladih Grada Pazina u 2018. godini, kao i program rada za iduću godinu. Odobreno je i to da se reciklažno dvorište Jelenčići koje se otvara tijekom lipnja da na upravljanje komunalnoj tvrtki Usluga Pazin. U Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u Gradu Pazinu imenovani su Alfredo Jedrejčić (predsjednik), Klaudio Sinković i Zdenko Paulišić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom