POLOŽENI VIJENCI

Paliaga: Bez hrvatskih branitelja ne bi bilo Hrvatske

| Autor: Aleta BRATTONI

- Mi danas živimo u miru i slobodi, jednakih prava i mogućnosti. Činjenica je da bez hrvatskih branitelja ne bi bilo Hrvatske u današnjim granicama. Branitelji su u domovinskom ratu na niz bojišta unutar Hrvatske - Hrvatsku i obranili.

Od povijesti i od prošlosti ne možemo živjeti ali je moramo znati i poznavati kako se ne bi ponovila. Zato ovaj svečani sat zajednički i sa zahvalnošću posvećujemo svima koji su nam omogućili da živimo mir i slobodu. Tim se prigodnim riječima obratio gradonačelnik Grada Rovinja, Marko Paliaga uzvanicima u staroj gradskoj vijećnici prilikom obilježavanja Dana državnosti.

Gradonačelnik te predsjednik Gradskog vijeća Valerio Drandić s delegacijom su na središnjem križu gradskog groblja Laste zapalili svijeće i položili vijenac.

Sudionicima se obratio i župnik monsignor Vilim Grbac rekavši kako je navedena gesta proizašla iz osjećaja poštovanja prema onima kojima to dugujemo, koji se nisu štedjeli za svoju domovinu i za istu dali svoje živote. Navedena je gesta zahvala na onome što su činili i nastojali činiti za opće dobro, a posebice za dobro onih koji su došli nakon njih, veli mons. Grbac koji je zaključio ovu komemorativnu svečanost molitvom i blagoslovom.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater