VESELA BOJA

PALAC GORE ZA PALČIĆE Buzet u nedjelju svijetli ljubičasto

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Cilj je podizanje svjesnosti o problemu prijevremenog rođenja kao i o specifičnim potrebama djece i obitelji. Želimo također upoznati roditelje palčića da nam se mogu obratiti sa svojim pitanjima i problemima, istaknule su organizatorice, dvije mame palčića, Sabina Forca Kert iz Buzeta i Morena Gulja Merlak iz Huma

 

Diljem svijeta 17. studenog već se tradicionalno obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. Klub roditelja nedonoščadi u Hrvatskoj ove nedjelje obilježava ga u više gradova, a i Buzet će četvrtu godinu za redom svijetliti ljubičasto za palčiće.

Pale sam na svijetu

Program započinje u 16.30 sati u Narodnom domu predstavom "Pale sam na svijetu" Teatra Naranča koji je predstavu poklonio, pa je za sve palčiće, i male i velike, kao i Buzećane i njihove goste, ulaz besplatan. U 17.30 sati organizirana je zakuska i zabava za palčiće i njihove obitelji u hotelu Fontana.

Druženje je prilika da si međusobno daju podršku i razmijene iskustva.

        U Buzetu će se okupiti pedesetak palčića s obiteljima iz gotovo cijele Istre, pa i s područja Rijeke. Organizatorice, dvije mame palčića, Sabina Forca Kert iz Buzeta i Morena Gulja Merlak iz Huma, pozivaju sve zainteresirane da im se u nedjelju pridruže uz tradicionalnu poruku "Obucite nešto ljubičasto i podignite palac gore za palčiće, palac gore za život!".

Baloni se neće puštati

Starogradsku jezgru Buzeta tog će dana obasjavati ljubičasta boja, no zbog ekoloških razloga ove se godine ljubičasti baloni neće puštati u zrak kao što je to bilo uobičajeno prethodnih godina, već će se podijeliti palčićima na odlasku.

- Cilj je podizanje svjesnosti o problemu prijevremenog rođenja kao i o specifičnim potrebama djece i obitelji. Želimo također upoznati roditelje palčića da nam se mogu obratiti sa svojim pitanjima i problemima, istaknule su Sabina i Morena.

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju održava uz podršku Grada Buzeta, Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda", hotela Fontana i doista brojnih sponzora koji su prepoznali značaj ove akcije.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater