SJAJNE BROJKE

Ovog Uskrsa u Rovinju čak 200 posto više gostiju nego prošlog, a najbrojniji Hrvati

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Tijekom uskrsnih blagdana u Rovinju je boravilo preko 10.000 registriranih gostiju, što je u odnosu na prošlu godinu, kad ih je bilo 3.500, oko 200 posto više. Doda li se ovim brojkama turističke prijatelje i rodbinu u privatnom smještaju, slobodno se može reći da je grad Svete Eufemije ovog Uskrsa bio hit destinacija.

Od direktorice Turističke zajednice, Odete Sapač, saznajemo da su bili otvoreni svi hoteli, izuzev Turističkog naselja Villas Rubini, kao i da su po broju dolazaka najbrojniji bili domaći gosti, potom Slovenci, Austrijanci i Nijemci, dok su peto mjesto zauzeli gosti iz Italije. Sve zajedno, od početka godine do Uskrsa, u Rovinju je ostvareno više od 208 tisuća noćenja, što znači da je sezona za sada odlična.

Skidanje reklama   

Ove sezone grad je daleko spremniji i uređeniji dočekao goste. Govoreći o infrastrukturi, izgrađen je novi ulaz u grad s pripadajućom rotondom, sanirano je i opločeno dvorište crkve Svete Eufemije, uređene su brojne starogradske fasade s čijih su pročelja skinute (i još se uklanjaju) neprimjerene reklame. Vlasnici trgovina, odnosno njihova roba vraćeni su unutar gabarita prodavaonica, pa su zidovi i škurnice prodisali i ponovno postali ugodni za pogled.

Novi Grand Hotel Park s pet zvjezdica i susjedna ACI marina s pet sidara posebna su priča koja je donijela jednu sasvim novu dimenziju izgledu Rovinja. Još kad se za 20-ak dana u promet pusti nova šetnica od škvera do Parka, priča će biti upotpunjena.    

Stižu jedriličari

Ulaganjima u grad i turizam Rovinj je ove godine nadmašio i najoptimističnija očekivanja. Ponekad su potrebne i tuđe oči da progledaš, a ove godine to su oči holivudskih zvijezda Salme Hayek, Samuela L. Jacksona i Ryana Reynoldsa, koji kao da se natječu tko će više pohvaliti Rovinj na svojim društvenim mrežama.

Boravak filmskih zvijezda od gotovo mjesec dana u Rovinju i Istri snažna je reklama, a osim stranih, dolaze i domaće zvijezde. Ovih dana u Rovinju se mogu sresti rukometaš Mirza Džomba, nogometaš Ognjen Vukojević…

Uskoro će u rovinjski akvatorij uploviti neki od najboljih jedriličara svijeta, sudionici Adris44 Cup-a, koji će se održati krajem svibnja. Tada će se u Rovinju održati i koncert Andree Boccellija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of