VIŠE OD 100 IZLAGAČA

OTVORENI 15. DANI MASLINOVOG ULJA U VODNJANU Kolinda Grabar Kitarović: Istarska maslinova ulja meni su najdraža, posebno bjelica!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ


Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović otvorila je danas 15. Dane maslinovog ulja-Giornate dell' olio d'oliva novello koji će se u Vodnjanu održavati sve do nedjelje. Na ovoj međunarodnoj manifestaciji na kojoj se predstavlja više od 100 domaćih i inozemnih izlagača i ove će godine svi ljubitelji vrhunskih djevičanskih ulja moći degustirati najbolje proizvode iz šire regije, a raznovrsnost i bogata ponuda bit će zasigurno primamljiva raznim skupinama potrošača, ljubiteljima gastronomije i vrhunskih proizvoda.

Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je maslina apsolutno dio naše kulture. "Uzgoj masline i bavljenje maslinarstvom prati našeg čovjeka posebno ovdje u Istri, od njegovih početaka na ovom prostoru. Masline nas povezuju s cijelim Mediteranom i njegovom tradicijom, a maslina je važan dio našeg identiteta. Neka se nitko ne uvrijedi, ali meni su istarska maslinova ulja ipak najdraža, posebno bjelica. Kada idem u restorane diljem svijeta, onda se svi hvale svojim uljima, a ja im uvijek donesem bočicu našeg domaćeg ulja i nadam se da ćemo i na taj način diljem svijeta proširiti glas o hrvatskom maslinovom ulju, kazala je predsjednica Grabar Kitarović.

-Trudim se potaknuti malo i srednje poduzetništvo za koje smatram da su temelj našeg gospodarstva. Svima bih preporučila, a posebno maslinarima, da malo više i na kontinentu promiču maslinovo ulje, jer bojim se da ljudi još nisu svjesni kakvo zlato proizvodimo, istaknula je Grabar Kitarović. Poručila je da godinama prati razvoj maslinarstva, rekavši da se Hrvatska može pohvaliti ogromnim pomakom u kvaliteti, no da još treba raditi na kvantiteti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater