Pandemija koronavirusa

OSIM TURIZMA PAUZU UZIMAJU I DRUGE GOSPODARSKE GRANE Labinski MCZ obustavio proizvodnju i radnicima poručio "Kuraja!"

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Plan nam je proizvodnju ponovo pokrenuti u svibnju. Odlučili smo zadržati sve zaposlene radnike kroz cijeli ovaj period od ožujka do kraja svibnja, uz smanjenje primanja radnika od prosječno 15 posto, stimulativnog dijela plaće vezanog uz efikasnost i kvalitetu rada. U planu nam je koristiti državnu pomoć koja, na žalost, nije dovoljna za isplatu primanja umanjenih za samo 15 posto, već će ostatak snositi MCZ d.o.o., objavljeno je na facebook stranici ove tvrtke

  

Nakon što je pandemija koronavirusa privremeno zaustavila najveći dio domaćeg turističkog sektora na isti se potez, zbog niza problema s kojima se susreću u poslovanju, ovih dana sve češće odlučuju i vlasnici firmi koje posluju u drugim granama gospodarstva. Tako su se, među ostalima, na obustavu poslovanja u mjesecu travnju odlučili i u labinskoj tvornici za proizvodnju kotlova i peći na pelete MCZ, tvrtki koja je godinama jedan od najuspješnijih hrvatskih mikro izvoznika i koja iz poduzetničke zone Vinež svoje proizvode uspješno izvozi u više od 40 zemalja širom svijeta.

Pad prihoda

Iz MCZ-a, na čijem čelu se nalazi Kristan Krpan koji je ujedno i predsjednik regionalne podružnice HUP-a, informaciju o privremenom zatvaranju pogona objavili su na svojim facebook stranicama.

"Nakon pada prihoda od prodaje u ožujku za više od 30 posto usporedivo s istim mjesecom 2019. godine u MCZ-u smo odlučili u potpunosti obustaviti proizvodnju peći i kotlova u travnju. Plan nam je proizvodnju ponovo pokrenuti u mjesecu svibnju. Također smo odlučili zadržati sve zaposlene radnike kroz cijeli ovaj period od ožujka do kraja svibnja, uz smanjenje primanja radnika od prosječno 15 posto, stimulativnog dijela plaće vezanog uz efikasnost i kvalitetu rada. U planu nam je koristiti državnu pomoć koja, na žalost, nije dovoljna za isplatu primanja umanjenih za samo 15 posto, već će ostatak snositi MCZ d.o.o. iako u travnju nećemo imati prihoda iz proizvodnje. Tvornica pritom neće biti u potpunosti zatvorena, u planu je odraditi jedan dio održavanja radnih i pomoćnih prostora i strojeva. Veći dio radnika bit će upućen na plaćeno odsustvo s obvezom dolaska u firmu po pozivu. Zahvaljujemo se svim radnicima na izuzetno ozbiljnom ponašanju u proteklom periodu, na brizi za radno mjesto, na brizi za svoje i za zdravlje kolega.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini