MOTOVUN

Općinsko vijeće prihvatilo je Prometnu studiju: PARKIRNA MJESTA REZERVIRANA ZA STANARE I ZAPOSLENE U MOTOVUNU

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
(Mirjan RIMANIĆ)

Ovom je prigodom pročelnik Nenad Šćulac pozvao sve zainteresirane osobe koje žele osigurati svoje rezervirano parkirališno mjesto da do 30. rujna ove godine Jedinstvenom upravnom odjelu upute pisani zahtjev za rezervirano parkirališno mjesto

Motovunsko Općinsko vijeće prihvatilo je Prometnu studiju Općine Motovun u kojoj se sustavno obrađuje stanje svih cestovnih prometnica na području motovunske općine, kao podloga za izradu prostornih planova, ali i kao podloga uređenja statusa svih nerazvrstanih cesta na području Općine.

U skladu s Prometnom studijom donesena je nova Odluka o uređenju prometa koja donosi podrobniju razradu posebnih zona ovlaštenja prometovanja u motovunskoj starogradskoj jezgri, propisuje tehnički nadzor prometa, proširuje zone javnih parkirališta, ali razrađuje i sustav blokiranja i kažnjavanja nepropisno parkiranih vozila na području Motovuna, tako da komunalni redar može odrediti kazne i do nekoliko tisuća kuna za prekršaje iz Odluke o uređenju prometa. Nova Odluka o organizaciji i načinu parkiranja isto tako nastavlja načela uređivanja motovunskih parkirališta iz 2016. godine kojima se posjetiteljima Motovuna naplaćuju parkirališne karte, a novost je uvođenje mogućnosti da građani Motovuna godišnje mogu zakupiti parkirališno mjesto, a to su građani najviše očekivali od ove odluke.

Cilj ovih odluka je zaštita Motovuna, omogućavanje prometovanja stanovnicima starogradske jezgre i onima kojima je to nužno te dodatno uređenje parkiranja u Motovunu. Odlukom o organizaciji i načinu naplate parkiranja prvi put se omogućava rezerviranje parkirališnih mjesta na javnim parkiralištima. Na rezervirano mjesto parkira korisnik godišnjeg zakupa parkirnog mjesta, a glasi na registarsku oznaku vozila. Svaki korisnik ima pravo zakupiti jedno rezervirano parkirališno mjesto. Pravo na rezervirano parkirališno mjesto imaju fizička osoba, zapravo stanar, te pravna osoba, fizička osoba obrtnik, odnosno osoba koja obavlja drugu samostalnu djelatnost ako ima sjedište ili koristi poslovni prostor na području na kojem se naplaćuje parkiranje. Ovom je prigodom pročelnik Nenad Šćulac pozvao sve zainteresirane osobe koje žele osigurati svoje rezervirano parkirališno mjesto da do 30. rujna ove godine Jedinstvenom upravnom odjelu upute pisani zahtjev za rezervirano parkirališno mjesto. Nakon razdoblja pripreme, sustav rezerviranja i označavanja parkirališnih mjesta bit će u cijelosti uspostavljen početkom 2020. godine.

Općina Motovun, koja je proteklih godina učenicima sufinancirala udžbenike u osnovnoj i srednjoj školi, od ove će jeseni, odlukom vijećnika, sufinancirati 50 posto nabavne cijene radnih bilježnica i time njihovim roditeljima barem malo olakšati roditeljima pripremu nove školske godine.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of