BESPLATNO LJETOVANJE

OPĆINA LIŽNJAN I VODOVOD ODOBRILI PRIKLJUČAK: Bespravno izgradio objekt, prijavio se kao poljoprivrednik i dobio priključak za vodu na koji su se spojila još dva ilegalca

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Ližnjan - ilustracija

Ližnjan - ilustracija


Nedavno smo u Glasu Istre dobili prijavu žitelja Šišana s predjela Montiron vezano uz bespravnu gradnju.

"Javljamo vam se da bismo ovim putem skrenuli pozornost javnosti i upoznali vas kako i na koji način se dozvoljava i potiče bespravna gradnja te kako se pogoduje određenim vlasnicima poljoprivrednih parcela - u naravi šuma, pašnjaka - u Montiron. Krenimo kronološkim redom: 2018. godine vlasnik k.č. 471/8 u naselju Šišan, u naravi pašnjak, oranica, gradi čvrsti stambeni objekt, nelegalno, s ciljem ljetovanja i boravka u njemu; 2020. godine građevinska inspekcija nakon nadzora donosi odluku o zabrani gradnje te izdaje nalog za rušenje bespravno izgrađenog objekta; vlasnik iste godine od Općine Ližnjan i Vodovoda Pula traži suglasnost za postavljanje priključka za vodu i suglasnost o prekopu ceste u duzini 400 metara; Općina odbija zahtjev obrazlažući ga sprječavanjem bespravne gradnje (o čemu je pisao i Glas Istre); 2021. godine vlasnik se registrira kao "poljoprivrednik pojedinac" (na navedenoj čestici je i dalje bespravni objekt u kojem vlasnik ljetuje, nikakav vrt, nikakva njiva, niti oranica, pošto je nakon izgradnje kuće ostalo 200 kvadrata zemlje) te ponovo predaje zahtjev za prekop ceste i priključak vode - kao registrirani poljoprivrednik pojedinac. Općina Ližnjan ovaj put za potpuno isti bespravni objekt, za parcelu bez ikakvog vrta, s 200 kvadrata betona na parceli, odobrava prekop ceste i priključak vode! Nitko iz Općine Ližnjan i Vodovoda Pula nije se udostojao bar obići parcelu da se uvjeri u stvarno stanje i vidi što se na parceli nalazi te za koje potrebe u suštini daju priključak za vodu.

U razgovoru s voditeljem komunalnog odsjeka Općine dolazimo do odgovora da je s njihove strane sve po zakonu i ne vide ništa sporno!?? Naravno, kad je već Općina dala zeleno svjetlo, (a dala je, po njihovim riječima, isključivo za samo jedan priključak vode), i vlasnik susjednog bespravnog objekta povukao je svoj priključak, bez ikakvog odobrenja. Općina i Vodovod Pula i dalje ne reagiraju. Dvoje vlasnika bespravnih objekata, bez ijedne kune davanja za komunalije, poreze, prireze i slično, tako su dobila sve uvjete za bezbrižno i besplatno ljetovanje te boravak u našem mjestu, a sve uz blagoslov Općine Ližnjan, koja se uzgred rečeno, svesrdno po medijima 'bori' protiv bespravne gradnje i devastacije prostora.

Očito su oni koji sve rade po zakonu, ispunjavaju sve kriterije, plaćaju sve doprinose i davanja Općini, imaju sve dozvole i papire u najmanju ruku budale", zaključuju naši čitatelji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of