THE MELEGRAN: NOVI BISER U GRADU SVETE EUFEMIJE

Odvjetnik i bankarica iz Londona otvorili HOTEL U CENTRU ROVINJAOd Piazze Grande desetak metara u smjeru crkve Svete Eufemije, u Ulici Garzotto 14, od u punom je pogonu novi butique hotel The Melegran. Vlasnici Adrian i Lea Calvert, Australac i Puljanka koji stanuju u Londonu, ostvarili su mladenački san i iskočili iz svojih profesija. Odvjetnik i bankarica krenuli su u pustolovinu života.

Onaj jezičak, koji je bio presudan da ovaj mladi bračni par upravo Rovinj izabere za grad ostvarenja snova, prevagnuo je prije desetak godina i to na otoku Sveti Andrija kod Rovinja, gdje su se vjenčali.

        - Samo vjenčanje s 200-tinjak prijatelja trajalo je punih sedam dana. Nakon tog iskustva i boravka na tom čarobnom otoku, znali smo što i gdje želimo, a o tome koliko se suprug zaljubio u Istru i Rovinj nepotrebno je trošiti riječi, kaže nam Lea, koja je cijeloživotno vezana za Pulu u kojoj je odrastala i u kojoj joj žive roditelji.

Namještaj iz Engleske

- Prije tri godine krenuli smo u potragu za prostorom, odnosno kućom koju smo lani nakon sezone počeli adaptirati. Danas Melegran raspolaže sa sedam soba (plus jednim apartmanom u susjednoj Porečkoj ulici) i prostire se na 230 četvornih metara. Svaka soba priča je za sebe, i ono po čemu se razlikuju boje su Rovinja, odnosno melegrana (nara, šipka…), inače jednog od simbola grada. Velika većina namještaja i opreme (koja obavezno uključuje i starinsku mašinu za pisanje) stigla je iz Londona, i ne zato što mora biti riječ o uvozu, već stoga što sam željela dobiti vrhunsku kvalitetu koja će ljepotom, udobnošću i dizajnom razoružati svakog modernog nomada, a nisam je imala prilike nabaviti u Hrvatskoj, objašnjava Lea, dodajući i da je čitava priča oko hotela zamišljena na način da gostima pruži ono nešto više, a da to nije more, sunce i krevet, već istinski doživljaj i nezaboravno iskustvo.

- Kad me pitate o tome kako vidim svoje goste, prvo što želim istaknuti jest da ih vidim kao potencijalne prijatelje koji će biti otvorenog ali i radoznalog duha, s konstantnom željom da upiju i dožive nešto novo i drugačije od onog što im se standardno nudi. Mi nudimo jedno novo iskustvo na kojem ne želimo stati, već se iz godine u godinu razvijati i rasti. Danas naime imamo osam soba i bar, a već sutra, odnosno sljedeće godine, namjera nam je proširiti se i na Ulicu Monte Albano, gdje smo također kupili nekretninu. Želja nam je da The Melegran postane prepoznatljiv brend koji će se širiti i rasti, kaže nježnija polovica obitelji Calvert i majka dvojice dječaka.

Sudjelovao i Skira

Govoreći o samom interijeru, dodaje da je on uglavnom djelo supruga i nje. S druge strane, ne krije ponos rezultatom profesionalnog rada svoje prijateljice arhitektice Edite Geci, iz Studia Geci, koja je osmislila arhitekturu samog objekta, ali i svjetlosnim rješenjem pulskog dizajnera Deana Skire. Tu je i Agencija za brendiranje Fabular koja je osmislila plakate, rokovnike i sve ostalo što The Melegran, u odnosu na druge, uistinu čini drugačijim. Lea nam je ispričala i zašto se po jedan primjerak pisaće mašine nalazi u svakoj sobi.

        - Mislim i osjećam da je svaki čovjek u duši pisac i poeta. Pa kad je već u prilici da doživi toliko ljepote u nekom prostoru, smatram da bi svoje iskustvo trebao podijeliti s drugim ljudima. Zato, i u tom trenutku ljepote i inspiracije, mi im to omogućavamo, a to je da svoje misli zapišu i ostave kao uspomenu Melegranu i gostima koji će za njima tek doći, kaže Lea Calvert, danas ponosna vlasnica najnovijeg rovinjskog hotela za dušu i ugođaj, koji će prema vlasničinom obećanju raditi cijelu godinu. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini