USUSRET IZBORIMA

NOVI VJETROVI FAŽANE: Kandidacijska lista grupe birača za Općinsko vijeće Fažane

| Autor: Glas Istre
S lijeva na desno Sandi Lanča, Vedran Rabar, Lidija Udovički, Dubravka Kezele, Ivan Pavelić

S lijeva na desno Sandi Lanča, Vedran Rabar, Lidija Udovički, Dubravka Kezele, Ivan Pavelić


Ususret predstojećim lokalnim izborima, u želji za odgovornijim i transparentnijim upravljanjem općinom Fažana; i težnji ka poticanju planskog razvoja boljih poslovnih perspektiva te osiguranju dostojanstvene budućnosti našoj djeci, skupina dobronamjernih i društveno aktivnih mještana pokrenula je formiranje liste nestranačkih, doista nezavisnih mještana za Općinsko vijeće.

"Želimo pokazati kako se može bolje i transparentnije upravljati resursima naše općine i u tom smislu naše konkretne ciljeve ćemo aktivno predstavljati i nadopunjavati u otvorenom dijalogu sa sugrađanima", kažu oni.

Pokretači ove inicijative koju smo nazvali "Novi vjetrovi Fažane" su Sandi Lanča koji će biti i nositelj liste te Tatjana Margan Fabretto, Ivan Pavelić, Dubravka Kezele, Vedran Rabar i Lidija Udovički.

- Pozivamo sve mještane da nam se pridruže, ne samo kao sugovornici, suradnici i birači nego i kao mogući kandidati na listi za Općinsko vijeće. Svi zainteresirani nas mogu pronaći na našim internetskim stranicama www.novivjetrovifazane.com kao i na Facebook i Instagram stranicama gdje sugrađane očekujemo s našim prijedlozima ciljeva djelovanja i gdje su svi uvijek dobrodošli iznijeti razmišljanja, prijedloge i probleme.

Kandidati nezavisne liste građana Novi vjetrovi Fažane koji će se zalagati za nužna poboljšanja u radu naše općine i njenog Općinskog vijeća unaprijed se odriču vijećničke naknade, a u korist dobrobiti naših umirovljenika i primatelja socijalne pomoći.

Prije izbora vrlo jasno poručujemo kako nikad nećemo pristati na koalicije i zakulisne kompromise zbog ostvarivanja stranačkih i osobnih interesa koji se prečesto stavljaju ispred najboljih interesa i najhitnijih potreba nestranačkih mještana naše općine. Nadalje, svojim djelovanjem želimo biti izravan glas građana kako bi cjelokupna zajednica direktnije i učinkovitije sudjelovala u odlukama vijeća, te putem vijeća kontrolirala rad općinske uprave u cilju podizanja razine kvalitete života svih stanovnika Fažane, kao i kreiranja raznovrsnijih i kvalitetnijih poslovnih perspektiva za našu djecu.

Činjenica je kako je Fažana iznimno napredovala u proteklih dvadeset godina, u smislu povećanja broja turista i povećanja općinskog proračuna, ali nažalost, činjenica je da taj razvoj većini mještana općine Fažana nije donio očekivan porast standarda, kao niti dugoročne, kvalitetne poslovne perspektive mladima, koji u zabrinjavajuće velikom broju napuštaju Fažanu. Stava smo kako je nedopustivo što je trenutačni vladajući saziv Općine bio nesposoban u proteklih dvanaest godina iskoristiti šansu enormnog punjenja proračuna od masovnog turizma, a ne uraditi ono što im je prva dužnost - osigurati budućnost za mlade naraštaje.

Sandi Lanča

Nositelj liste Sandi Lanča

Također, omasovljenje turizma, bez jasne vizije i ikada donesene objedinjene strategije razvoja, rezultiralo je kaotičnim razvojem naše sredine i za sobom ostavilo puno neriješenih osnovnih problema kao što su: kanalizacija, oborinske vode, ugostiteljski i drugi otpad, urušavanje luke, parkinzi, invalidski pristupi javnim ustanovama i površinama, cjelodnevna igraonica za djecu predškolskog i školskog uzrasta, stalni prostor za okupljanje i djelovanje mladih… Naši nestranački i doista nezavisni vijećnici predlagat će i podupirati spomenute kao i druge prioritetne projekte, zauzimati se za zakonit i svekolikoj javnosti dostupan rad cjelokupnog općinskog vijeća te zahtijevati temeljitiji nadzor nad pripremom i savjesnim korištenjem općinskog proračuna.

U budućem mandatu Općinskog vijeća Fažane naši vijećnici usmjerit će svoje napore prema kreiranju većeg broja stalnih radnih mjesta kao i raznovrsnih novih izvora prihoda za sve mještane Fažane. U tom cilju, između ostalih inicijativa koje se pripremamo pokrenuti, inzistirat ćemo da planirane kapitalne investicije na preostaloj zemlji u vlasništvu općine Fažana budu uvjetovane dioničarskim pravom sudjelovanja naših sugrađana u tim unosnim projektima. Vrijeme je i da Valbandon napokon dobije svoj urbani centar društvenog života, a u cijeloj općini želimo raditi na podizanju kvalitete života invalida i napokon osigurati pravednu raspodjelu budućih socijalnih stanova. Na kraju, ne želimo da općina i dalje propušta sjajne mogućnosti povlačenja sredstava EU fondova za raznolike projekte, sve što možemo tako financirati mora biti iskorišteno. Zato želimo poručiti, zapuhali su Novi vjetrovi Fažane, pridružite nam se, unaprijedimo naš mali dio istarskog raja za buduće naraštaje i za opći boljitak svih mještana općine Fažana. Budimo primjer; na ponos svih naših sugrađana koji nas podržavaju, poručio je u ime inicijative i Kandidacijske grupe birača, nositelj liste Sandi Lanča.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter