PANDEMIJA

NOVI PODACI STOŽERA: Broj novih slučajeva zaraze NE SMANJUJE SE kao niti broj covid bolesnika u pulskoj bolnici. Umrle su dvije covid pozitivne osobe

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Cropix)

Ilustracija (Cropix)


U posljednja 24 sata županijski NZZJZ ispitao je 582 uzorka i utvrdio 162 novozaražene osobe. Izliječeno je 128 covid pozitivnih, pa je trenutno u Istri 833 aktivnih slučaja bolesti, a 870 ih je u izolaciji.

U pulskoj Općoj bolnici liječi se 70 covid pacijenata, od čega ih je 13 u respiracijskom centru. Dvije su osobe preminule u posljednja 24 sata, i to1933. i 1949. godište.

Načelnik Stožera Dino Kozlevac ponovno šalje upozorenje.

- Advent je tu. Pojačano je kretanje ljudi u gradovima. Još jednom molim organizatore da poštuju mjere, a sve ljude da vode računa o maskama i razmaku, izjavio je Kozlevac za Radio Pulu.

Također rekao je da je pojačan interes za cijepljenje prvom i trećom dozom, pa će se opet početi koristiti sportske dvorane za cijepljenje i termine produžiti i na subotu.

Za usporedbu jučer je potvrđeno154 novozaraženih osoba. U Općoj bolnici Pula na liječenju je bilo ukupno 72 pacijenta, od kojih je na Odjelu za infektologiju 36 osoba, na Odjelu za ginekologiju 1 osoba, a u respiracijskom centru 15, preminule su tri osobe. Prije sedam dana potvrđeno je 214 novozaraženih i 76 liječenih u bolnici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum