uz poštivanje epidemioloških mjera

NOĆ MUZEJA U ROVINJU Program na dvije lokacije - Trgu ispred Muzeja i Obali ispred sjedišta “Kuće o batani - Casa della batana” 

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Muzej Grada Rovinja-Rovigno i ove je godine, u suradnji s JVP Rovinj i Udrugom „Kuća o batani - Casa della batana”, za posjetitelje ovogodišnje Noći muzeja pripremio prigodan, atraktivan program koji će se odvijati pod zadanim epidemiološkim mjerama.
Šesnaesto izdanje ove manifestacije hrvatskih muzeja održat će se u petak, 29. siječnja, počevši u 18 sati pa sve do 21 sat na dvije lokacije: Trgu ispred Muzeja (Trg maršala Tita) i Obali ispred sjedišta “Kuće o batani - Casa della batana” (Obala Aldo Rismondo).
Od 18 do 21 sat ispred prostora Muzeja rovinjski će vatrogasci izložiti i prigodno predstaviti svoje najstarije aktivno vozilo. Nadalje, od 18.30 do 19.15 sati na rovinjskom će trgu istaknuti hrvatski geolog akademik Igor Vlahović održati predavanje na temu “Od kakvih je stijena izgrađena Istra i koliko je geološki mirna?”. Ovu će noć upotpuniti i glazba, pa je tako predviđen jednosatni koncert s balkona Muzeja rovinjskog kvarteta Le nuove quattro colonne, s početkom u 20 sati.
Šećući se dalje rivom ?utalateîna, odnosno Obalom Alda Rismonda, pogled će krasiti poznate rovinjske batane na vezu Liliana, Oûn rìgno…, Pierina, Albachiara, Leonberg, Calsanta, Regina, Antonietta i Fiamita. Neke podignutim jedrima, a druge upaljenim feralima, odvest će posjetitelje od Malog mola do sjedišta „Kuće o batani - Casa della batana“ gdje će ih dočekati čak dvije izložbe.
Naime, od 18 do 21 sat izložena će biti jedarca koja su ranije oslikala djeca nižih razreda rovinjskih osnovnih škola, pod nazivom „Li vìle al tièrso d'i nuòstri fiuòi / Oglavna jedra naše djece“, a u istom vremenu moguće je razgledati i batanu „Batana peîcia“, obnovljenu u sklopu europskog projekta Arca Adriatica.
Organizatori mole posjetitelje da se za trajanje manifestacije pridržavaju svih zadanih mjera. Za sve koji se u petak neće zateći u Rovinju, manifestacija će se uživo prenositi na Facebook stranicama Muzeja Grada Rovinja-Rovigno i Udruge „Kuća o batani - Casa della batana”.

U slučaju kiše Noć muzeja u cijelosti će se održati na spomenutim platformama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom