DOM ZA 250 STANOVNIKA 

NAJVEĆI POS PROJEKT U ISTRI: Samo osam mjeseci nakon početka gradnje ZGRADA JE GOTOVO POD KROVOM

| Autor: Glas Istre
POSovi stanovi (Foto Grad Umag)

POSovi stanovi (Foto Grad Umag)


Radovi na izgradnji četvrte zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje odvijaju se punom parom, a umašku panoramu već neko vrijeme krase konture potpuno novog, impozantnog objekta u kojem će brojne obitelji pronaći svoj dom i riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja.

Polaganjem kamena temeljca 1. lipnja prošle godine počela je izgradnja četvrte zgrade poticane stanogradnje u Umagu, koja bi trebala biti dovršena do kraja ove godine. Nova POS zgrada imat će 84 stana, gradi se na čestici površine 6.601 m2, a sastoji se od šest nadzemnih etaža, dva ulaza, dva stubišta i dva lifta. Na osnovu zahtjeva i usuglašenih potreba sugrađana, gradi se 18 jednoiposobnih stanova, 13 dvosobnih, čak 31 dvoiposobni stan te 20 trosobnih stanova i dva troiposobna stana.

Trenutno je u tijeku kontrola o ispunjavanju osnovnih preduvjeta za utvrđivanje konačne liste prvenstva. Konačna lista bit će objavljena za tjedan dana, a potom će sugrađanke i sugrađani biti pozvani na odabir stanova te potpisivanje pred ugovora o kupovini stana.

- Nalazimo se u vrlo teškom razdoblju, a globalna je pandemija poremetila planove gotovo svakome. Poticaj je to da shvatimo da svi zajedno moramo i možemo bolje. Stoga sam zaista zadovoljan što su u Umagu, unatoč poteškoćama, naše demografske mjere osigurale stabilnost, a strateški razvojni projekti nisu stali, naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Prilikom obilaska gradilišta, Bassanese je podsjetio da su u Umagu dosad izgrađena 122 stana. Usporedbe radi, to je kao svi ostali gradovi u Istri zajedno.

- Ova zgrada je najveći POS projekt u Istarskoj županiji, zgrada koja će osigurati topli dom za više od 250 sugrađana. I tu nećemo stati, već naprotiv, jer po završetku izgradnje ove zgrade započinjemo s aktivnostima na izgradnji iduće, pete POS zgrade. Nećemo stati s projektom poticane stanogradnje sve dok postoje opravdani zahtjevi mladih obitelji, zaključio je umaški gradonačelnik. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum