ISTARSKI TZ U SURADNJI SA SLAVNOM KUĆOM SOTHEBY’S

VIDEO/NAJVEĆI BIJELI TARTUF OVE SEZONE U ISTRI IZLICITIRAN U ELITNOM HARRY'S BARU U LONDONSKOM WEST ENDU Tartuf od 354 grama prodan za 3.800 funti

| Autor: Duška PALIBRK


Svih 19.300 funti dobivenih na aukciji ide u dobrotvorne svrhu, polovica Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda

 

U ponedjeljak navečer u središtu Londona na svojoj prvoj aukciji bijeli tartuf iz Istre težak 354 grama izlicitiran je za 3.800 funti. Gomolj neuglednog izgleda ali vrijedan zlata, najveći ove sezone u Istri, do tada u vlasništvu Guinnessovog rekordera iz Istre, obitelji Zigante, prodan je na licitaciji koju je Turistička zajednica Istarske županije organizirala u suradnji sa svjetski poznatom aukcijskom kućom Sotheby’s. Licitaciju je vodio upravo predsjednik Sotheby’sa za Ujedinjeno Kraljevstvo Lord Harry Dalmeny.

Prodana su još dva jockera od po stotinjak grama i 11 malih tartufa, svi redom dar tvrtke Zigante, a prihod - riječ je o ukupno 19.300 funti zarađenih na promotivnoj aukciji - ide u dobrotvorne svrhe, pola ostaje u Britaniji, a pola ide u Istru i dodijelit će se Dnevnom centru za rehabilitaciju na pulskoj Verudi.

Istri su Britanci uvijek bili posebno važni gosti, a ovom akcijom TZ Istre cilja na višu i visoku klasu. Bogati Britanci, a bilo ih je sinoć 60-ak u ekskluzivnom Harry's Baru, privatnom klubu na londonskom West Endu, zaista su se dobro zabavili i vrhunski počastili, nadamo se i zainteresirali za Istru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter