MEDULIN 2019. Održan turnir u preponskom jahanju

NAJUSPJEŠNIJA U NAJTEŽOJ DISCIPLINI Maja Marić prva na 110 centimetara

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Drugo mjesto na visini prepone od 110 centimetara osvojila je Anji Kanjir iz KK Karoca Zagreba, a treće mjesto i pehar pripao je Pauli Udović iz kluba domaćina KK Medulina

 

 Proteklog vikenda na terenima Konjičkog kluba Medulin, već tradicionalno, održan je Turnir u preponskom jahanju "Medulin 2019.". Po sunčanom i izuzetno toplom vremenu, iznad očekivanja, došli su jahačice i jahači iz gotovo svih klubova Istre. Najbrojniji su bili jahači iz KK Astra iz Labina, KK Hiposa iz Svetog Petra u Šumi te iz kluba domaćina KK Medulin. 

Prepone do 110 centimetara

Skakali su preko prepona visine od 60, 80, 100 i 110 centimetara. Sudili su zagrebački suci Milena Dragišić i Goran Džambo, a postavljač parkura Krešimir Zajc, također iz Zagreba, pobrinuo se da sve prođe u najboljem redu.

Na utakmici od 0,60 centimetara nastupile su iskusne jahačice Agneze Galant iz KK Hipos na grlu "Vicenco" i Bojana Rački iz KK Medulin na grlu "Til". Pobijedile su obje jer je utakmica bila ex aequeo što znači da su svi jahači koji su prošli parkur bez kaznenih bodova bili pobjednici i osvojili rozete.

Nakon predaje rozeta i počasnog kruga uz zvukove Radetskog marša, krenula je utakmica na 0,80 metara na kojoj su nastupili Agneze Galant na grlu "Vicenzo", Bojana Rački na "Tilu", Antea Rački iz KK Medulin na "Le Cocu" i Ira Seferagić Pliško na grlu "Corvetta B", mlada nada iz kluba domaćina. Nakon što je predsjednik Sudačke komisije čestitao pobjednicima i podijelio rozete najuspješnijima uslijedila je utakmica na 100 centimetara gdje se već osjetio adrenalin u zraku. Iskusne jahačice Maja Marić na grlu "Heron" iz KK Hipos, Ira Seferagić Pliško na grlu "Corvetta B" iz KK Medulin, Paula Udović na "Dori" iz KK Medulin te Anja Kanjir iz KK Karoca na konju "646 Ritmo" gotovo su preletjele preko prepona. Najbolje vrijeme imala je Anja Kanjir iz KK Karoca Zagreb. 

Uspjeh Paule Udović

I konačno, u najzahtjevnijoj utakmici na 110 centimetara nastupile su Paula Udović za KK Medulin na konju "Dora", Maja Marić za KK Hipos na konju "A.M.B.Suncisko" i Anja Kanjir iz KK Karoca Zagreb na grlu "1973 Laredo". Prvo mjesto i pehar pripao je Maji Marić iz KK Hipos, drugo mjesto Anji Kanjir iz KK Karoca Zagreba, a treće mjesto i pehar pripao je Pauli Udović iz Kluba domaćina.

Organizatori su se pobrinuli da sve prođe u najboljem redu, tako Hitna pomoć na sreću nije imala intervencija, a po završetku turnira bilo je živo kao u košnici. Svi jahači mogli su se osvježiti i prepričati dojmove još do dugo u noć pod vedrim nebom koje je usrećilo domaćine, organizatore turnira. Moglo se čuti kome je konj skrenuo upravo pred crveno žutom preponom, a nikad prije nije, kome je falila samo sekunda pa da bude pobjednik... Sve to čini ljepotu jahaćeg sporta!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini