PLESNO NATJECANJE

Na porečkoj završnici Dance Stara nastupa 7.000 plesača: ISTARSKI TURIZAM, POPUT PLESA, ŽELI PONUDITI EMOCIJE, UZBUĐENJE I STRAST

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ

U odličnoj predsezoni u kojoj je Poreč ostvario 94.000 turističkih dolazaka i 342.000 noćenja, što je tri posto više nego u istom lanjskom razdoblju, sudionici Dance Star festivala, uključujući ne samo 7.000 mladih plesača već i njihove voditelje i pratnju, u objektima Plave lagune ostvaruju blizu 40.000 noćenja što je za porečku predsezonu vrlo značajno

 
 

 

 Poreč je ovog tjedna po 12. put domaćin Dance Star World Finalsa, svjetske završnice međunarodnog plesnog natjecanja, na koju se nakon kvalifikacija na svim kontinentima plasiralo 7.000 plesača iz 22 zemlje svijeta. Ovu manifestaciju i njezin značaj za Poreč na konferenciji za novinare u porečkom hotelu Parentium predstavili su domaćini i organizatori Dance Stara, počevši od direktora porečke Turističke zajednice Nenada Velenika, koji je istaknuo da su svi ovi brojni mladi plesači "naši budući potencijalni gosti i zato je važan dojam koji ćemo na njih ostaviti".

Osam velikih dvorana

U odličnoj predsezoni u kojoj je Poreč ostvario 94.000 turističkih dolazaka i 342.000 noćenja, što je tri posto više nego u istom lanjskom razdoblju, sudionici Dance Star festivala, uključujući ne samo 7.000 mladih plesača već i njihove voditelje i pratnju, u objektima Plave lagune ostvaruju blizu 40.000 noćenja što je za porečku predsezonu vrlo značajno, istaknuo je Velenik.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo što je Poreč već dvanaestu godinu zaredom domaćin svjetske završnice Dance Star natjecanja, a Poreč to može zahvaljujući svojoj infrastrukturi u kojoj je vrlo važno postojanje čak osam velikih dvorana, što nemaju ni mnogi veći turistički gradovi. Organizatorica Dance Stara Tatjana Pagitz je istaknula da je završnica Dance Stara u Poreču postala jedno od najpoznatijih plesnih događanja u svijetu, te da su joj prethodili regionalni Dance Star kvalifikacijski turniri u Južnoafričkoj Republici, na Filipinima te u više europskih zemalja. U ime Plave Lagune, tvrtke koja je smjestila sve sudionike ove manifestacije u svojim objektima u Plavoj i Zelenoj laguni te u hotelima Park i Materada, direktor Neven Staver podsjetio je da u 12 godina suradnje uvjeti održavanja ove manifestacije postaju sve bolji, da osim samog natjecanja Poreč sudionicima nudi i cjeloviti doživljaj boravka u ovom turističkom središtu, te da je multiplikatorni učinak Dance Stara neprocjenjiv ne samo za Poreč kao destinaciju, već i za cjelokupni hrvatski turizam.

Čaroban Poreč

Članica stručnog žirija Dance Star svjetske završnice, poznata balerina Almira Osmanović rekla je da je Poreč čaroban, te da je oduševljena okružjem, organizacijom, dvoranama, te napose "plesom i mladošću koji su svugdje oko nas u sinergiji i razmjeni kultura između mladih iz cijeloga svijeta". Naposljetku, direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević istaknuo je kako ples karakteriziraju emocije, uzbuđenje i strast, a isto to želi pokazati i Istra kroz svoju turističku ponudu.

Plesne skupine koje sudjeluju u porečkoj svjetskoj završnici Dance Star natjecanja kroz tjedan su se u porečkim dvoranama natjecale za plasman u finalnu odnosno gala-večer, koja će se na središnjoj plaži Zelene lagune održati večeras u 21.30 sati. Između dvadeset najboljih koreografija s ove gala-večeri stručni žiri će izabrati tri najbolje, i proglasiti ukupnog pobjednika kojega očekuje visoka novčana nagrada i titula Dance Star Gala Night Winner.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom