BUJE

Na Dan grada nisu zaboravljeni uspješni školarci: NAGRADE ZA USPJEHE U ŠKOLI I NA NATJECANJIMA

| Autor: Luka JELAVIĆ
Nagrađeni učenici bujskih škola s mentorima (L. JELAVIĆ)

Tradicionalno uz Dan grada, gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin nagrađuje najbolje učenike osnovnih i srednjih škola koji su tijekom školovanja imali u svim razredima odličan uspjeh, te pojedince i školske ekipe koje su uspješno predstavljali svoju školu na županijskim i državnim natjecanjima

Tradicionalno uz Dan grada, gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin nagrađuje najbolje učenike osnovnih i srednjih škola koji su tijekom školovanja imali u svim razredima odličan uspjeh, te pojedince i školske ekipe koje su uspješno predstavljali svoju školu na županijskim i državnim natjecanjima. Čestitajući nagrađenim učenicima, gradonačelnik Vižintin im je poručio da nastave s takvim pristupom školi i obavezama, napominjući da se znanje uvijek cijeni i uvažava, te da se prisjete stare izreke da je znanje moć.

Novčana nagrada od po 400 kuna

Priznanje Grada Buje i novčanu nagradu od 400 kuna dobili su učenici za uspjeh u školi i na natjecanjima. Patrik Vesnaver iz OŠ Mate Balote je uz odličan uspjeh postigao drugo mjesto na županijskom i 3. mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika (mentorica Klaudija Babić Rihter). Iz iste škole nagrađen je Gabriel Folo (mentorica Aleksandra Bazina) koji se na matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“ plasirao se među 10 posto najboljih u državi, jednako kao i na državnom natjecanju u informatici i računalnom razmišljanju „Dabar“.

Za plasman među 10 posto najboljih u informatici i računalnom razmišljanju priznanje i nagradu dobila je i Mila Goleš. Lana Đurčević, također iz te bujske škole (mentorice Nataša Bezić i Majda Čolak) je bila treća na Međunarodnom haiku susretu u Vežici. Osim njih, iz OŠ Mate Balote za odličan uspjeh u svim godinama nagrade su dobili Saša Prekali, Nina Brčić, Petra Hrlić, Ilda Basara, Michelle Drušković, Leona Gombar i Maya Veronica Medica. Iz Talijanske osnovne škole „Edmndo De Amicis“ za odličan uspjeh nagrađeni su Sara Čalić, Timoti Lisjak, Lara Mutapčić, Moris Radizlović Manzin i Nina Vorić.

Iz Gospodarske škole Buje nagrađeni su Mark Djerdjaj za odličan uspjeh u sve četiri godine obrazovanja (zanimanje elektrotehničar), za što je proglašen učenikom generacije, te Luka Morgan za odličan uspjeh u sve četiri godine obrazovanja (zanimanje elektrotehničar), te za 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika.

San Servolo i „Angeli bianchi“

Iz Talijanske srednje škole „Leonardo da Vinci“ za odličan uspjeh nagrađena je Petra Grace Zoppolato. Zahvalnice Grada Buje i novčana nagrada od 750 kuna uručene su ravnateljima škola čije su ekipe na županijskim, međužupanijskim, državnim i međudržavnim natjecanjima u području kulture, znanosti i obrazovanja i sporta osvojile jedno od prva tri mjesta, a svojim znanjem i kreativnošću uspješno predstavili školu i grad Buje. Uz to, zahvalnice su dodijeljene i školskim ekipama i njihovim mentorima za uspjehe na raznim natjecanjima.

Takvo priznanje dodijeljeno je pjevačkom zboru OŠ Mate Balote Buje mlađeg uzrasta (voditeljica Denisa Gjini) za prvo mjesto na županijskom i zlatnu plaketu na državnom natjecanju školskih zborova. Zahvalnicu je dobila i rukometna ekipa djevojčica iz iste škole za treće mjesto na županijskom natjecanju (voditeljica Nadija Srebrnić Bakić). Iz Talijanske osnovne škole „Edmondo De Amicis“ za uspjehe na sportskom polju zahvalnice su dobile dvije ekipe Školskog sportskog kluba „San Servolo“ (voditelj Sergej Martinović), te zbor „Angeli bianchi“ (voditeljica Vesna Jugovac Pavlović) za prvo mjesto za interpretaciju u Vodnjanu (županijsko natjecanje).

Odbojkaši i Crveni križ

Iz Srednje škole „Vladimir Gortan“ zahvalnice su dobili članovi ekipe Crvenog križa (mentor Martina Veseli) za drugo mjesto na međužupanijskom natjecanju, te rukometna ekipa za treće mjesto na županijskom natjecanju u rukometu (voditelj Valentino Štingl). Iz Talijanske srednje škole „Leonardo da Vinci“ zahvalnice Grada Buje dobila je odbojkaška ekipa (voditelj Marin Ivanić) za drugo mjesto na županijskom natjecanju.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of