PRIJEM ZA PROŠLOGODIŠNJEG DOBITNIKA ZAHVALE GRADA

Maurice Panneels, humanitarac koji više od 50 godina dolazi u Labin

| Autor: Branko BIOČIĆ

U prostorijama Grada Labina održan je prijem za Mauricea Panneelsa iz Belgije, jednog od lanjskih dobitnika Zahvale grada Labina koji u to vrijeme nije bio u Istri pa su Zahvalu, u njegovo ime na svečanoj sjednici Gradskog vijeća primili njegovi prijatelji. Tako je sada u Maloj vijećnici upriličen prijem kod gradonačelnika Valtera Glavičića koji je ovom velikom prijatelju Labina i svečano uručio Zahvalu.

Panneels sa suprugom Lidiom i sinovima, te sada i njihovim obiteljima, u Labin dolazi već duže od 50 godina te je pravi ambasador Rapca i Labina u Belgiji. Organizator je brojnih susreta s Labinjanima u Belgiji te su njegovom zaslugom i neki Labinjani upoznali tu zemlju. Svojim je angažmanom u vrijeme rata pokrenuo i humanitarnu akciju, o čemu su izvještavali i strani mediji, te je tako zadužio Labin i širu zajednicu. Kroz ovo dugo razdoblje, Labin je gospodinu Mauriceu i njegovoj obitelji postao drugi dom te su ovdje stekli brojne prijatelje, a neki od njih su ih i dopratili na prijem kod gradonačelnika.

- Drago mi je da vam se i na ovaj način možemo zahvaliti i svečano uručiti Zahvalu grada Labina. Poznata je stvar kako se upravo u nevolji prepoznaje prijatelj, a vi ste u najtežim trenucima, trenucima rata u kojima se našla naša država, upravo zbog svojih prijateljskih veza s našim sugrađanima i u dogovoru s njima, učinili mnogo. Zahvaljujemo vam na svemu tome i želimo mnogo nadolazećih ugodnih godina boravka i zajedničkih druženja u našem gradu, istaknuo je prigodno gradonačelnik Valter Glavičić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater