LABIN

Maškare preuzele ključeve grada: KEKO, NOVI PODEŠTOT!

| Autor: Branko BIOČIĆ

Labinjonska kompanija, domoća folšarija u petak navečer je, uz pomoć svojih prijatelja Farabuta, preuzela vlast u Gradu Labinu. Gradonačelnik Valter Glavičić ključeve Grada predao im je nakon "dugih i teških pregovora". Ključeve Grada razmijenio je za uniformu novog labinskog podeštota Eura Lauba, poznatijeg kao Keko.

Novi podeštot obratio se prisutnima i naglasio da "anke ku je vreme od maškarah, kalojmo si skupa maski i budimo ljudi i uživajmo va ven lepen vremene i veselije ko ono nosi", rekao je Keko. Dosadašnji gradonačelnik Valter Glavičić zahvalio se i najavio kako "grad prepušta u sigurne ruke te u ovo vrijeme karnevala odlazi na zasluženi godišnji odmor".

Gradonačelnik je ključ mijenjao za Kekovu uniformu

Vesela grupa nastavila je svoj put do Zelenica podignuti ovogodišnjeg Pusta. U subotu, 1. veljače organizirat će se dječja povorka sastavljena od polaznika dječjih vrtića "Pjerina Verbanac" i "Gloria", labinskih osnovnih škola, mažoretkinja, plesnog studija Cool step te zumbe. U srijedu, 19. veljače tradicionalno će posjetiti Centar "Liče Faraguna", gdje će uz pratnju harmonike organizirati ples pod maskama i zabaviti korisnike Centra.

Maškare će Labinom vladati do 22. veljače kada će se održati velika maškarana povorka i suđenje te spaljivanje Pusta. Ove godine kreću s poligona i završno predstavljene je na Zelenicama. Očekuju oko 500 sudionika, a svoj su dolazak najavile skupine iz Čepića, Štrmca, Koromačna, Ripende, unutrašnjosti Istre, Primorsko-goranske županije, a upit imaju i iz Župe dubrovačke. Dječji maskenbal ove godine bit će organiziran u Lamparni i to 25. veljače s početkom u 17 sati.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of