Radni sastanak

Labin: Revitalizacija zgrade u Ripendi za Centar pčelarstva i apiterapije istočne Istre

| Autor: Branko Biočić
Pčelinjak u Labinu

Pčelinjak u Labinu


U prostorijama Grada Labina održan je radni sastanak gradonačelnika Valtera Glavičića s pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Eziom Pinzanom i Darkom Martinovićem, predsjednikom labinske udruge pčelara.

Razgovaralo se o planovima i održavanju već prepoznate manifestacije Dani meda Labinštine koja će, kako je danas i potvrđeno biti održana u studenom ove godine u Sportskom centru Franko Mileta. Gradski pčelinjak prvi koji je otvoren u Istri prije nešto više od dvije godine i koji služi kao vrijedno mjesto edukacije najmlađih o pčelarstvu dobit će svoju nadogradnju. Naime, dogovoreno je kako će se u okviru budućih EU natječaja ispred samog pčelinjaka natkriti plato. Svrha natkrivanja prostora ispred pčelinjaka je ugodnije održavanje edukacija o pčelarstvu i proizvodima pčela za najmlađe.

Jedna od tema sastanka bila je i revitalizacija zgrade bivše škole u naselju Ripenda kojom bi to mjesto postalo centar pčelarstva i apiterapije istočne Istre o čemu se govori godinama, a projekt će biti prijavljen za sufinanciranje putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini