ODLUKA SUTRA

KONAČNU ODLUKU DONIJET ĆE SAVJET STRANKE Iako je SDP pristao na sve uvjete, IDS još uvijek nije rekao "da" Restart koaliciji. Od nekih tema ne uzmiču, ali JEDNA JE KLJUČNA!

| Autor: Robert FRANK
(Milivoj MIJOŠEK)

Iako bi SDP žarko želio IDS u svom timu, niti nakon sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj su prihvaćeni svi IDS-ovi uvjeti nije sigurno kako će IDS izaći na izbore i može li SDP računati na podršku regije koja je odlučila pobjednika prošlih predsjedničkih izbora. O tome će danas odlučivati Savjet IDS-a, doznajemo iz IDS-a.

U toj stranci kažu da im je drago da je SDP prihvatio njihove uvjete, ali očito još uvijek nisu sto posto uvjereni u odnos SDP-a prema Istri i nekim temama od kojih IDS tvrdoglavo ne odustaje, poput decentralizacije. Također, u IDS-u vele da lokalni izbori nisu tema ovih izbora i da o tome uopće nije bilo razgovora. Ono na čemu IDS-ovci inzistiraju je status Istre i općenito, tretman Istre za koju traže što bolju poziciju.

Osim toga IDS-ovci su ponovno na stol stavili pitanje decentralizacije i konkretnih koraka koje treba poduzeti da Hrvatska konačno krene tim putem. Od SDP-a u svakom slučaju traže čvrste garancije da se status Istre neće dirati i da će ta regija, kako ističu u IDS-u, imati položaj kakav zaslužuje. U protivnom, u Restart koaliciji ne mogu računati na IDS.

Budući da konačnu odluku danas donosi Savjet IDS-a, sigurno je da će SDP-ovci dati sve od sebe da ih uvjere da će IDS držati kao malo vode na dlanu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini