ZAVIDNI REZULTATI

Kolovoz i rujan premašili rekordnu 2019.: UMAG PREMAŠIO 2 MILIJUNA NOĆENJA

| Autor:  Sanja BOSNIĆ
Umag riva (snimila Sanja Bosnić)

Umag riva (snimila Sanja Bosnić)


"Kao što smo i predviđali u kolovozu, premašili smo brojku od dva milijuna noćenja", izvijestio je direktor Turističke zajednice Umaga Milovan Popović. Time je Umag ostvario 80 posto ukupnih noćenja u odnosu na 2019., što Popović ocjenjuje neočekivano dobrim turističkim prometom s obzirom na skeptična predviđanja početkom ljeta.

U prvih 15 dana rujna u Umagu je ostvareno 11 posto više noćenja nego na isti dan pred dvije godine, a kolovoz je zaključen plusom od četiri posto u odnosu na 2019. Najviše noćenja ostvareno je u umaškim hotelima i kampovima, a slijede privatni i nekomercijalni smještaj. Turistima iz Njemačke Umag je bio omiljena destinacija i vode po broju noćenja. U odnosu na 2019. godinu ostvarili su 20 posto više noćenja nego šredlani, a slijede Slovenci, Austrijanci, Česi, Poljaci i Nizozemci. Drastično je opao broj gostiju iz Italije, čak za 60 posto, ističe Popović.

- Moram naglasiti da su se u špici sezone ovi gosti pokazali znatno boljim potrošačima od onih iz rekordne 2019.. Ne baratamo još pokazateljima koliko su trošili dnevno, ali trgovci i ugostitelji su zadovoljni. Da li se radilo o gostima veće platežne moći ili je podulja izolacija i lockdown utjecao da se malo opuste i sebi priušte užitke koje u drugim okolnostima ne bi, traži stručniju analizu, ali činjenično stanje ide našoj destinaciji u korist, zaključio je Popović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater