TAR-VABRIGA

KAPITALNA INVESTICIJA OPĆINE: Gradnja novog vrtića napreduje po planu


Investitor ovog projekta vrijednog oko 11,24 milijuna kuna bez PDV-a je Općina Tar-Vabriga, a nositelj je njena tvrtka Momperlon koja je za cijeli iznos uzela dugoročni kredit putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak

Odlično napreduje gradnja novog dječjeg vrtića i jaslica za devedesetak djece u Taru koji bi prema ugovoru s izvođačem radova trebala biti dovršena do kraja ove godine. Investitor ovog projekta vrijednog oko 11,24 milijuna kuna bez PDV-a je Općina Tar-Vabriga, a nositelj je njena tvrtka Momperlon koja je za cijeli iznos uzela dugoročni kredit putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Vrtić se nalazi na općinskom zemljištu od gotovo 2.900 četvornih metara između INA-ine benzinske postaje i središta mjesta, a otvorenje je planirano dogodine nakon što se dovrši opremanje i ishode sve potrebne dozvole.

Cijelo zdanje na jednoj etaži

Izvođač radova, križevačko građevinsko društvo Radnik, otvorio je gradilište lani početkom studenog, otkad teče rok od godinu dana unutar kojeg je obavezan dovršiti posao i predati gotov objekt općini. Vrtić s jaslicama imat će jednu etažu – prizemlje, zatim natkriveni ulazni prostor iz kojeg će se kroz vjetrobran ući u hodnik, na kojeg se pak vežu svi ostali sadržaji – na zapadnoj stani dnevni boravci s garderobama i sanitarijama djece vrtićke dobi. Bit će to četiri odgojno-obrazovne skupine, a zatim će biti i dnevni boravak s pratećim prostorijama mališana jasličke dobi. Na sjevernoj i istočnoj zgradi bit će gospodarski i prostori odgojno-obrazovnog i medicinskog osoblja te uprave. (T. KOCIJANČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini