UDRUGA "NAŠI LJUDI/ GENTE NOSTRA"

JOŠ JEDNA ŽENA U UTRCI ZA GRADONAČELNICU UMAGA Christina Rosić Rota: "Kucnuo je čas za promjenu"

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Christina Rosić Rota, kandidatkinja za gradonačelnicu Umaga (Snimila Sanja Bosnić)

Christina Rosić Rota, kandidatkinja za gradonačelnicu Umaga (Snimila Sanja Bosnić)


Još jedna žena kreće u izbornu utrku za gradonačelnicu Umaga. Nakon Sunite Prodan Benolić (IDS) svoju je kandidaturu obznanila nezavisna kandidatkinja, inače članica udruge "Naši ljudi/ Gente nostra" Christina Rosić Rota.

Upravna pravnica po struci, supruga i majka dvoje djece, zaposlena je kod renomiranog obrtnika. Članica je predsjedništva udruge iznajmljivača Klastera Sjeverozapadne Istre i članica OPG-a koji se bavi ekološkim uzgojem.

Uz sve radne obveze, Rosić Rota istaknula se aktivnostima u nizu pokrenutih građanskih inicijativa oko zaštite priobalja od urbanizacije, a osobito je došao na vidjelo njezino veliki angažiranje oko peticije protiv usvajanja Detaljnog urbanističkog plana Zambratija, koji zahvaljujući upravo toj građanskoj inicijativi nije prihvaćen.

Rosić Rota je od prvoga dana osnutka udruge "Naši ljudi/Gente nostra" kao njena članica bila uključena u niz aktivnosti vezanih na okupljanju građana i jačanju svijesti oko praćenja politike upravljanja gradom te ukazivanja na nepravilnosti.

- S obzirom na sve veću prisutnost same udruge u civilnom i političkom životu grada, Rosić Rota stekla je određenu popularnost i kvalitete koje su je profilirale kao kandidatkinju za gradonačelnicu Umaga pa je na Upravnom odboru udruge jednoglasno podržana njezina kandidatura, izjavio je zadovoljno Marino Paretić, predsjednik udruge "Naši ljudi/Gente nostra".

Skromna, ali borbena i nepokolebljiva Rosić Rota naglasila je da je izborni program spreman za tiskanje i uskoro za javno prezentiranje, a do objave podvlači kako se glavne odrednice temelje na točkama koje je Paretić već prezentirao u javnosti. Revitalizacija i valorizacija starogradske jezgre te njezino brendiranje kao novog turističkog proizvoda, poticanje i stvaranje povoljnijih uvjeta za razvoj obrtništva i malog poduzetništva i revizija socijalnog programa sa konkretnim socijalnim mjerama. Isto tako, referirat će se na kapitalne investicije koje treba realizirati u novom mandatnom razdoblju.

Rosić Rota, kao i njezina konkurentica Prodan Benolić (IDS) smatra da je nakon 12 godina upravljanja iste osobe Gradom Umagom, potrebna svježina i novi model upravljanja s novim strateškim ciljevima, pa poručuje: "Kucnuo je čas za promjenu i to za gradonačelnicu!"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater